Sebastien Ogier.Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix
WRC
25. aprill 2021, 17:42

TAGASIVAADE | Ogier’ võit oli küll napikas, ent kõigi aegade rekord jäi siiski löömata (1)

Horvaatia rallil jagus põnevust punktikatseni välja, lõpuks edestas etapil triumfeerinud Sebastien Ogier tiimikaaslast Elfyn Evansit kõigest 0,6 sekundiga. Rekordiga siiski tegu pole, sest MM-sarja ajaloos on olnud kaks rallit, kus võit tuli veel napimalt. 

Ilmselt prantslane siiski liiga pettunud ei ole, et ajalugu täna tegemata jäi, sest rekord kuulub talle endale. 2011. aasta Jordaania rallil oli ta oma praegusest bossist Jari-Matti Latvalast 333 sõidetud kilomeetri järel kokkuvõttes ainult 0,2 sekundi võrra nobedam. Seejuures suutis Ogier sarnaselt Horvaatia etapiga võtta esikoha samuti punktikatsega, kus ta edestas senist liidrit Latvala 0,7 sekundiga. 

2007. aasta Uus-Meremaa rallil oli etapi võitnud soomlase Marcus Grönholmi ja Sebastien Loebi vahe vaid 0,3 sekundit. Vaata etapi tipphetki SIIT.

Seega platseerub Ogier’ tänane triumf kõigi aegade napimate etapivõitude seas kolmandale kohale. Vähem kui sekundilise vahega on rallil esikoha teeninud veel Thierry Neuville, kes edestas nii 2017. aasta Argentina etapil kui ka aasta hiljem toimunud Sardiini ralllil lähimat konkurenti 0,7 sekundiga. Teiste kohtadega pidid neil võidukihutamistel leppima vastavalt Elfyn Evans ja Ogier.