Foto: Capcom
Esport
26. aprill 2021, 12:32

Sherlock Holmesi nimi uues mängus on Herlock Sholmes ja sellel on üks äärmiselt jabur põhjus

Capcom andis hiljuti teada, et pikalt vaid Jaapanis saadaval olnud „The Great Ace Attorney Chronicles“ seiklusmängud jõuavad lõpuks ometi ka läände. Teose eesotsas on noor õpilane Ryunosuke Naruhodo, kes rändab Inglismaale ja kohtab seal kuulsat detektiivi Sherlock Holmesi.

Kui mäng lõpuks aga meieni jõuab, on Sherlock Holmes läbinud korraliku muutuse, vahendab Eurogamer. Nimelt kannab karakter mujal maailmas nime Herlock Sholmes ja seda äärmiselt jabural põhjusel.

Nimelt kuuluvad paljud Sir Arthur Conan Doyle'i teosed üldkasutatava kirjanduse hulka. Kirjaniku hilisemad tööd on aga (vähemalt veel) USA-s autoriõigustega kaitstud. See muudab Sherlock Holmesi kujutamise äärmiselt keeruliseks.

Doyle'i hilisem looming kujutab Holmesi varasemast tunduvalt südamliku ja emotsionaalsema inimesena (selle põhjustas autori poja surm). Doyle'i järeltulijad kasutavad seda aga kurjalt ära ning kohe, kui mõni film või muu teos samuti Holmesi sarnaselt kujutab, nähakse selles autoriõiguste rikkumist. 

Seega on Capcom otsustanud probleemide vältimiseks karakteri nime muuta. „The Great Ace Attorney Chronicles“ ja Herlock Holmes teevad oma debüüdi 27. juulil PC, PlayStation 4 ja Nintendo Switchi peal.