Tyson Fury pole poksiringis veel kaotusekibedust tundnud. Kas seeria suudab lõpetada Anthony JoshuaFoto: Reuters/Scanpix
Võitlussport
26. aprill 2021, 18:53

ULME! Saudi Araabia tegi sajandi tähtsaima poksimatši korraldamise eest müstilise pakkumise

USA spordiportaali ESPN teatel soovib kauaoodatut Tyson Fury ja Anthony Joshua esimest poksimatši korraldada Saudi Araabia, kes on valmis lauale panema 150 miljonit dollarit ehk umbes 125 miljonit eurot.

Suurbritannia poksitähed Fury ja Joshua sõlmisid möödunud kuul lepingu, millega kinnitati, et nad lähevad tänavu kahel korral vastamisi. Ehkki britid lootsid, et matšid toimuvad nende kodutandril, siis Lähis-Ida šeikidel on teised plaanid.

ESPNi andmetel pakkus Saudi Araabi esimese matši korraldusõiguse eest enam kui 150 miljonit dollarit ehk umbes 125 miljonit eurot, millega see oleks hoobilt ajaloo üks kalleimaid raskekaalu vastasseise.

Kui Joshua kohtus 2019. aastal Andy Ruiz juunioriga, läks ühe matši korraldamine maksma umbes 60 miljonit dollarit. Saudi Araabia maksaks aga nii Joshuale kui Furyle 75 miljonit dollarit, ülejäänud paar miljonit viskaksid nad õhtu muude matšide premeerimiseks.

Lõplik otsus toimumispaiga kohta pole veel langetatud. Esialgselt määrati võitluse kuupäevaks 24. juuli, kuid see võib nihkuda ka augusti algusesse. Joshua ja Fury matšis on kaalul neli raskekaalu tiitlit. Joshual omab WBA, IBF ja WBO ning Fury WBC meistrivööd.

Joshua ja Fury matš tähendab, et 21. sajandil võidab esmakordselt mõni poksija endale absoluutse maailmameistri nimetuse. Viimati sai selle endale Lennox Lewis 1999. aastal, kui alistas Evandel Holyfieldi ning hoidis seda enda nimel kuni 2004. aastani ehk enda karjääri lõpetamiseni.

Mõlemad poksijad on karjääris liikunud võidult võidule. 31aastasel Joshual on 24 võitu ja üks ootamatu kaotus Ruiz juuniorile. 32aastane Fury on võitnud 30 korda ja viigistanud korra Deontay Wilderiga.