"Ma isiklikult eelistan näha kirglike inimeste poolt korraldatud võistlusi, kus keskendutakse õigetele asjadele," leiab Hyundai pealik Andrea Adamo.Foto: Martin Ahven
WRC
26. aprill 2021, 19:53

Adamo kiidab uusi korraldajariike: peame tõsiselt mõtlema, kas vanad WRC-etapid väärivad kalendris kohta (1)

Ehkki Horvaatia ralli tulemused Hyundai tiimipealikult Andrea Adamole rõõmu ei pakkunud, siis mehe meelest väärib etapp ka edaspidi kohta WRC-kalendris.

Koroonapandeemia pakkus uutele riikidele võimaluse pääseda autoralli MM-sarja kalendrisse. Kui möödunud aastal jõudsid WRC-tähed Eestisse, siis lõppenud nädalavahetusel paarutasid piloodid Horvaatias.

Autoralli MM-sarja sõidetakse alates 1970. aastast ja Horvaatia oli 34. korraldusõiguse teeninud riik. Kuigi Zagrebi ümbruses toimunud võistlusele ametlikult publikut ei lubatud, siis reaalsuses olid teeperved rahvast täis. Hyundai pealiku Adamo sõnul on see pigem postiivne märk.

Itaallase meelest näitavad Horvaatia-sugused riigid, kus ralli läheb inimestel korda, et neid peaks tõsiselt ka edaspidi kalendrisse kaaluma. "Ma usun, et MM-sari vajab tõelisi etapp, olgu nad uued või mitte," leidis Adamo portaaliga Motorsport vesteldes. "On aeg otsustada, kas mõned vanad etapid väärivad kohta. Ma isiklikult eelistan näha kirglike inimeste poolt korraldatud võistlusi, kus keskendutakse õigetele asjadele."

Ühe sellise etapi näiteks oligi Horvaatia. "Selline võistlus tõestas, et väärib kohta MM-sarjas. Okei, see toimus esimest korda ja asju saanuks teha paremini, aga minu silmis olid võistlusel väga ilusad katsed," jätkas Adamo, kelle hoolealused Thierry Neuville ja Ott Tänak lõpetasid nädalavahetusel vastavalt kolmandal ja neljandal kohal.

Sama sõnum tuli etapivõitja Sebastien Ogier huulilt. Prantslane ütles võistluse eel, et talle väga meeldib sõita uutel MM-rallidel ja see muudab WRC-sarja põnevamaks. Sama meelt oli ta ka peale kiiruskatsete läbimist. 

"Nägime juba legendi kirjutamise ajal, et sellest rallist tuleb tõeline väljakutse. Aga sõita oli väga lõbus ja Horvaatia ralli toimis kindlasti," ütles Ogier. "Nende kiiruskatsete läbimine oli fantastiline kogemus, eriti nendes tingimustes."

Tänavuses MM-kalendris on sõitjatele kolm täiesti uut etappi. Enne Horvaatiat toimus Lapimaa ralli, augustis jõuab WRC-karavan Belgiasse.