33aastane Karim Benzema on Hispaania liigas löönud 21 ja meistrite liigas 5 väravat. Kas täna tuleb lisa?Foto: Imago/Scanpix
Jalgpall
27. aprill 2021, 23:56

BLOGI | Madridi Real ja Chelsea leppisid tugevas vihmasajus viiki

Jalgpalli meistrite liiga esimese poolfinaali avakohtumises viigistas kodustaadionil pallinud Madridi Real 1 : 1 Londoni Chelseaga. Kohtumise käiguga saab tutvuda allolevas blogis.

Mängu alustas teravamalt Chelsea, kes läks 14. minutil Christian Pulisici väravast juhtima. Real vastas veerand tundi hiljem, kui nurgalöögi järel vajutas ründaja Karim Benzema palli lati alla. 

Seejärel mäng rahunes ja järgneva tunni jooksul rohkem väravaid ei nähtud. Korduskohtumine toimub 5. mail Londonis. Kolmapäeval peavad teises poolfinaalpaaris avalahingu Pariisi Saint-Germain ja Manchester City.

Eigo Kaljurand võttis matši kokku ka 7 võtmeküsimuse abil.

23:52
Eigo Kaljurand

Läbi! Esimesed pool tundi olid väga nauditavad, kuid koos paduvihmaga muutusid ka tiimid hambutuks. Kuid 1 : 1 viik tähendab, et kõik on veel lahtine ja edasipääseja selgub korduskohtumises. 

23:46
Eigo Kaljurand

Realil kaks head võimalust! Kroosi kauglöök sai rikošeti ja veeres mööda,  järgnenud kornerist sai Varane peaga suunata, kuid löögile jäi ette Chelsea kaitsja.

23:32
Eigo Kaljurand

Paistab, et Tuchel jagab siiski mängu minust paremini, sest reaalsuses sai Chelsea vahetuste järel initsiatiivi endale ja Realil oli raskusi palli enda kätte saamisega. Samas londonlased poolvõimalsutest enamat ei suutnud.

23:24
Eigo Kaljurand

Real võttis nähtamatu Vinicius välja ja teda asendas endine Chelsea legend Hazard. Chelsea tegi korraga lausa kolm vahetust, kui välja tulid Pulisic, Werner ja Azpilicueta, murule pääsesid Ziyech, Havertz ning James. Tuchelilt päris julge käik, sest selline massiline vahetamine võib mängurütmi päris sassi ajada.

23:13
Eigo Kaljurand

Teine poolaeg jätkub sealt, kus esimene päädis ehk võistkonnad pallivad päris ettevaatlikult ja kumbki tagaliini auke ei taha jätta, mis teatavasti mänguilule hästi ei mõju.

23:04
Eigo Kaljurand

Puhkepausil vahetusi ei tehtud ning teine poolaeg algas!

22:49
Eigo Kaljurand

Poolaeg! Esimene pooltund oli väga äge ja lahtine jalgpall, kuid seejärel kumbki meeskond enam väga häid väravavõimalusi ei loonud.

Kummarduse peab tegema ka Benzemale, kes on viimases 14 kohtumises löönud kuraditosin väravat ja meistrite liigas on ta nüüd löönud 71 kolli. Temast enam tabamusi on vaid Cristiano Ronaldol, Lionel Messil ja Robert Lewandowskil- 

22:41
Eigo Kaljurand

Hispaanias tuli päris korralik paduvihm. Eks näis, kas ja kuidas see mängukvaliteeti mõjutab. Läbivettinud jalgpallurid saavad poolajapausile viie minuti pärast, aga seda peab küll ütlema, et peale Benzema väravat mäng ilmselgelt rahunes.

22:34
Eigo Kaljurand

Mäng on päris mõnusa tempoga. Ühes väljakuotsas oli Chelsea nurgalöök, 15 sekundit hiljem keerutas Reali poolkaitsja Kroos kauglöögi napilt mööda.

22:30
Eigo Kaljurand

Karim Benzema viigistab! Kes muu? Nurgalöögijärgselt kukkus nahkkera Benzemale, kes võttis selle rinnaga maha ja vajutas 29. minutil jõuga lati alla. 

22:27
Eigo Kaljurand

Real kaitses on täiesti kaoses. Chelsea sai joosta (pool)kiiresse ja tekitasid vastase kastis ülekaalu, kuid Reali õnneks ei suutnud inglased olukorda ära lahendada. Hispaanlased on seni vastastele alla igas mänguelemendis.

22:25
Eigo Kaljurand

Real lõi posti! Benzema sai süütust olukorrast palli ja vajutas 23. minutil paarikümnelt meetrilt vasakuga peale, kuid pall raksatas posti. Üsna arusaamatu, miks Chelsea kaitsjad prantslasele selliselt ruumi jätsid.

22:16
Eigo Kaljurand

Chelsea eest 1 : 0! Pulisic pääses 14. minutil kaitsjate taha jooksu, mängis end palliga justkui liiga väikese nurga alla, kuid jänki konkustas Courtois'st mööda ja vajutas nahkkera kaitsjate vahelt võrku.

22:14
Eigo Kaljurand

Esimesed tosin minutit kuulusid igatahes Chelseale, kes üritab nii vasemalt kui paremalt. Seni on Reali kaitse pidanud, aga kaua...

22:13
Eigo Kaljurand

Oi-oi! Pulisic andis 9. minutil peaga suurepärase passi Wernerile, kes sai värava ees neljalt meetrilt lüüa, kuid sakslane lõi Courtois' jala pihta. Ohjah... "Henri Anier oleks selle silmad kinni ära löönud," hüüatas Kalev Kruus ja peab nõus olema. Vaevalt ründajale täna paremat väravavõimalust tekib.

22:01
Eigo Kaljurand

Kohtumine on alanud! Loodetavasti tuleb äge andmine, kuigi mul on väike hirm, et väga lahtine tänane matš pole.

22:00
Eigo Kaljurand

Paar statistikakildu Opta poolt:

Chelsea mängib UEFA meistrite liiga poolfinaalis kaheksandat korda, millega nad on kõige edukam Inglismaa sats. Reali jaoks on see juba 14. poolfinaal, mida on kaks enam kui ühelgi teisel klubil. 

Thiago Silva on 36 aasta ja 217 päeva vanune. Viimati pääses poolfinaalis algkoosseisus platsile temast eakam mängija 2011. aasta aprillis, kui 37aastane Ryan Giggs alustas kohtumist Schalke vastu.

21:31
Eigo Kaljurand

Chelsea alustas tänavust kodust hooaega väga edukalt, kui kodumaal ja Euroopas kaotati esimesest 16st mängust vaid üks. Kuid siis tabas satsi mõõn, tiim kukkus Inglismaa kõrgliigas kümnendale kohale ja jaanuaris asendati senine peatreener Frank Lampard sakslase Thomas Tucheliga. Otsus oli õige, sest Londoni sats hoiab tänasel päeval Premier Leagues neljandat kohta ning meisrite liigas alistasti 1/8 finaalis kahe mängu kokkuvõttes 3 : 0 Madridi Atletico ja veerandinaalis 2 : 1 Porto.

Zinedine Zidane’i hoolealused on La Ligas ja meistrite liigas viimasest 28 matšist kaotanud vaid ühe ja sealgi jäi meeskond juba üheksandal minuti vähemusse. Hispaanias jagatakse tabelis teist kohta Barcelonaga, liigat juhib nende linnarivaal Atletico, kellel on 2 silma rohkem. Meistrite liigas lükati eelnevas kahes ringis välja Atalanta ja Liverpool, kes kahe matši kokkuvõttes alistati vastavalt 4 : 1 ja 3 : 1.

Tucheli käe all on Chelsea Euroopa ühe parima kaitsega meeskond, sest 21st matšist lausa 16 on hoitud vastane nullil. Nii on kohtumise eel võtmeküsimus, kas Real suudab Londoni klubi kaitse lahti muukida?

Vigastustega on seis parem Chelseal, kelle poolelt jääb matšist eemale vaid Mateo Kovacic. Hispaania satsil jäävad eemale Lucas Vázquez, Ferland Mendy, Federico Valverde ja Sergio Ramos.

21:02
Eigo Kaljurand

Tere õhtut, jalgpallifännid!

Umbes tunni pärast algab meistrite liiga poolfinaalpaari Madridi Real-Chelsea esimene lahing, kuid juba on selgunud algkoosseisud.

Londoni Chelsea ei üllata, sest platsile jookseb sama algüksteist, mis alistas laupäeval koduliigas 1 : 0 West Hami. Lahtisem on küsimus Realiga, sest UEFA joonistas mängijad platsile üsna ootamatus 3-5-2 formatsioonis. Aga pigem on tegu siis Zidane'le omase 4-3-3 taktikaga, kus Carvajal-Militao-Varane-Nacho on neljases kaitseliinis ning Marcelo on tõstetud kolmandaks ründajaks. Aga eks mängu alguses saame targemaks.

Algkoosseisud (Ekraanitõmmis/uefa.com)