Madridi Real mängumehed Sergio Llull ja Usman Garuba kohtumise järel.Foto: EPA/Scanpix
Euroliiga
27. aprill 2021, 22:51

Vägeva lõpuspurdi teinud Madridi Real jättis Euroliigas lootuse ellu

Korvpalli Euroliiga veerandfinaalis oli Madridi Real lähedal väljakukkumisele, kuid hispaanlased suutsid Istanbuli Anadolu Efesi vastu suurest kaotusseisust välja tulla ja võitsid matši 80 : 76, millega nad on kolmeni võiduni toimuvas seerias taga 1 : 2. 

Põhihooajal kuuendaks jäänud Madridi Realil on seljataga äärmiselt keeruline aasta. Hooaja käigus lahkusid klubi võtmemängijad Facundo Campazzo ja Gabriel Deck NBAsse, lisaks sai põhiturniir jooksul viga Anthony Randolph ja veerandfinaali avamängus Walter Tavares.

Veerandfinaali kaks esimest mängu kindlalt 63 : 90 ja 68 : 91 kaotanud Real oli tagaajaja ka kolmandas matšis. Hispaania sats kaotas esimese poolaja 28 : 38 ja veel viis minutit enne normaalaja lõppu oli tablool kaotusseis 61 : 74.

Kui Vasilije Micici tabavate vabavisete järel pääses Anadolu ette 76 : 64, siis tundus, et mäng on tehtud, kui reaalsuses jäid türklased viimasel neljal ja poolel minutil kuivale. Lisaks pidanud kaitsele hoidsid Reali vee peal kolmesed. Kui kodumeeskond tabas kohtumises 11 kaugviset, siis viis neist sopsasid viimase viie minuti jooksul.

80 : 76 võidumängus kerkis hispaanlaste võtmemängijaks 33aastane Sergio Llull, kelle arvele jäi 20 silma ja 7 tulemuslikku söötu. Türgi klubi 76 punktist 47 tõid Micic ja Rodrigue Beaubois, kes tõid vastavalt 29 ja 18 sanga. Reali ja Anadolu nelja matš toimub neljapäeval.