Marquinhos (nr 5) palli väravasse suunamas PSG poolt.Foto: Anthony BIBARD via www.imago-images.de/scanpix
Jalgpall
29. aprill 2021, 00:21

7 VÕTIT | PSG jäi magama ja andis võtmed käest

Pariisi-Saint Germain kaotas täna jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali avamängus 1:2 Manchester Cityle. Mis siis juhtus mängus?

Mis juhtus avapoolajal?

ManCity ei saanud stardipakkudelt sugugi minema ja PSG kasutas selle ära, kui 15. minutil viis Marquinhos Prantsusmaa klubi juhtima. City katsetas ja proovis, aga ega avavaatusel ei saadudki oma mootorit täistuuridel käima.

Marquinhos.

26aastasest vutimehest Marquinhosest sai Meistrite liigast kolmas mees, kes on skoorinud järjestikustel aastatel nii veerand- kui poolfinaalis. Varem on seda suutnud vaid sellised mehed nagu Cristiano Ronaldo (2011-12, 2012-13, 2013-14) ja Antoine Griezmann (2015-16, 2016-17).

Ja vastuseks: De Bryune!

Teise poolaja keskel mängiti pall nurgalöögist välja ja kui Kevin de Bryne sai sellele jaole, pani ta värava alla kaarega palli. Keegi PSG kaitsjatest ei reageerinud sellele ja ka puurilukk Keylor Navas ootas justkui homset - aga seda ei tulnud - ja de Bryne pall vajus sisse! Mänguskooriks oli seejärel 1:1.

Ära jää tuttu!

PSG avavärava järel tundus juba, et Prantsusmaa klubi on suuremad kaisukarud kaissu pakkinud ja mäng hakkab läbi saama. De Bryune’i värav oleks pidanud olema korralikuks äratuskellaks, aga selle asemel lasti endale otse karistuslöögist veel üks sise taguda ja siis jäädi ühe mehega ka vähemusse. Tõendus ja õpetus, et 1:0 eduseis ei ole piisav, et hakata muudele asjadele mõtlema ja uuest kohtumisest unistama.

Kuhu kadus Mbappe?

Prantsusmaa äss Kylian Mbappe ei olnud sugugi nii nähtav, kui oleks arvanud. Kohati oli ta situatsioonides kohal, kuid loodetud värav (või mitu) jäi PSG poolt löömata ja nüüd tuleb hakata korduskohtumises tagasi taguma.

Kelle rahakott jääb peale?

PSG toetub Katari šeikide rahadele, City omakorda ManCity Araabia Ühendemiraatide naftarahadele. Kahe suure rahaklubi vastasseisus jäi täna peale City, aga seda mitte sugugi suureskooriliselt ega veenvalt. Kelle rahakotirauad on tänavu rohkem lahti lõksunud ja kes rikkuritest lunastab finaalipääsme - see kõik on veel lahtine.

Kas finaalis näeme Inglise klubide duelli?

Eilses teises poolfinaalpaaris tegid Madridi Real ja Chelsea 1:1 viigi. Kui ManCity peaks oma poolfinaali ära võitma, siis kas nad peaksid finaalivastaseks eelistama liigakaaslast Chelseat?  Kui need kaks meeskond viimati omavahel kohtusid, jäi peale Chelsea, seega ei ole Cityl põhjust eeldada, et koduliiga tiim on tuttavam ja lihtsam vastane.

Meistrite liiga poolfinaalide kordusmatšid peetakse järgmisel nädalal.