Omskiga KHLi meistriks tulnud 38aastane Ilja Kovaltšuk sai kolmapäeva õhtul šampust mekkida Gagarini karikast.Foto: TASS/Scanpix
Jäähoki
29. aprill 2021, 09:40

VIDEO | Läti koondise peatreener viis Omski Avangardi KHLi meistriks

Kontinentaalse hokiliiga (KHL) finaalseeria kuuendas matšis alistas Omski Avangard 1 : 0 Moskva CSKA ja võitis Gagarini trofee.

Omski Avangard alistas idakonverentsi esikohamängudes Kaasani Ak Barsi 4 : 3, finaalseerias tegid nad CSKAga sotid selgeks kuue kohtumisega. Moskva sats asus küll seeriat 2 : 1 juhtima ja juhtisid neljandas matšis avakolmandiku järel 2 : 0, kuid siis sai Omsk jalad alla.

Avangard võitis seeria neljanda mängu lisaajal 4 : 3, viienda 2 : 0 ja otsustavas kuuendas mängus jäi kohtumise ainsaks väravaks vasakääre Sergei Toltšinski tabamus. Oma endise tööandja vastu säranud Toltšinski valiti ka play-off'i parimaks mängijaks.

"Ma ei tea, kas see on saatus või mis. Kuid juhtunu on lihtsalt uskumatu. Mul on siiralt hea meel, et sain midagi sellist kogeda. Mul pole sõnu. Ausalt öeldes ma ei mäleta isegi oma tänast väravat, olen nagu udus," ütles Toltšinski matši järel.

Omski peatreener Bob Hartley kiitis meeskonna võitlusvaimu. "Vaadake blokeeritud löökide arvu, vaadake pühendumust. Ma olen uhke selle hokiklubi ja organisatsiooni üle. Fännid, see võit on teile!" ütles kogenud 60aastane kanadalane, kes 2001. aastal võitis Colorado Avalanchega NHLi Stanley Cupi.

Alates 2016. aastast Läti hokikoondist ja 2018. hooajast Avangardi juhendav Hartley näitas, et tal on keelgi külge hakanud."Спасибо большой, дружия! Омский Авангард, КХЛ – отлично!" lõpetas ta intervjuu vene keeles.

Omsk võitis Gagari trofee ajaloos esimest korda. Samad meeskonnad kohtusid KHL finaalseerias ka viimasel lõpuni mängitud hooajal, toona võtsid Moskva armeelased kuiva 4 : 0 võidu.