Robert Valge (palliga) tabas otsustavl hetkel hästi ning aitas Pärnul võita.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
29. aprill 2021, 21:01

TULINE POOLFINAAL: Pärnu ja Rapla pakkusid alustuseks korraliku trilleri

Korvpalli Eesti meistrivõistlustel algas kolme võiduni peetav poolfinaalseeria Pärnu ja Rapla vahel. Esimese tulise lahingu võitis Pärnu 76 : 69.

Kohtumine oli igati poolfinaali vääriline. Kuigi avaveerandil sai kodumeeskond Pärnu sisse 17 : 11 edu, siis pikemale puhkepausile minnes oli peal Rapla 30 : 27. Rapla liider Brandon Reginald Childress oli selleks ajaks teinud juba kolm viga ja visanud vaid neli punkti, mis tõestab, et pärnakad suutsid ameeriklast edukalt ohjeldada.

Kolmas veerand jätkus pingeliselt ning tablool nähti viiginumbreid 34 : 34, 37 : 37 ja 39 : 39. Seejärel rebis Pärnu sisse väikese edu, mis paisus esialgu maksimaalselt viiele punktile. Viimasele kümnele minutile mindi vastu pärnakate juhtimisel 52 : 49.

Neljanda veerandi alguses püsis vahe kahe kuni viie punkti peal, kuni kuus ja pool minutit enne lõppu tõi Shaquille Doorson tabloole viigi 59 : 59.  Pool minutit hiljem tabas Roberts Freimanis kaugviske ning Rapla sai omakorda ette 62 : 59. Pärnu vähendas vahe kiirelt minimaalseks, kuid seejärel paugutas kaugviske Saimon Sutt, Rapla oli peal 65 : 61. Järgnes omakorda Robert Valge kolmene, mis vähendas vahe taas ühele punktile. Childress teenis oma neljanda vea viis minutit enne lõppu.

Rapla ei suutnud kohe vastata ning hoopis Valge pani 2.51 enne lõppu veel ühe kaugviske ning Pärnu pääses 67 : 65 juhtima. Sama mees tabas kohe ka kaks vabaviset. Rapla võttis aja maha, pärast mida ei tabanud kahel järjestikkusel viskel nende liider Childress. 34 sekundit enne lõppu sopsas Mihkel Kirves kaks vabaviset, tehes seisuks 71 : 65. Rapla võttis taas aja maha. 24 sekundit enne lõppu tabas Sven Kaldre kaugelt, kuid kuna pärnakad Linards Jauzems ja Edon Maxhuni olid vabavisetel kindlad, suudeti kenasti edu hoida lõpuni.

Pärnu parimana viskas Maxhuni lõpuks 21 punkti, Valge lisas 19 silma. Kirvese arvele jäi 10 punkti, 11 lauapalli ja viis isiklikku viga. Rapla resultatiivseim oli 18 punkti kogunud Freimanis, kes noppis ka üheksa lauapalli. Temagi langes lõpuks vigadega pingile. Childress hoiti seekord 13 punkti peal, lisaks tegi ta kuus pallikaotust.

Reedel alustavad poolfinaalseeriat Kalev/Cramo ja Rakvere Tarvas. Rapla võõrustab Pärnut teises matšis 1. mail.