Roomlased kisti võõrsil põlvili. Pildil Amadou Diawara ja Roger IbanezFoto: Reut
Jalgpall
30. aprill 2021, 08:49

VIDEOD | Kaotusseisu jäänud ManU purustas poolfinaalis roomlased

Jalgpalli Euroopa liigas mängiti eile hilisõhtul esimesed poolfinaalid ning võitjatena väljusid Manchester United ja Villarreal.

United oli küll poolajaks 1:2 taga, ent viimasel 45 minutil löödi koguni neli vastuseta väravat ning astuti hiiglaslik samm finaali poole.

ManU eest skoorisid kaks korda Edinson Cavani ja Bruno Fernandes, ühe tabamuse lisasid Paul Pogba ja Mason Greenwood. Rooma eest said jala valgeks Lorenzo Pellegrini ja Edin Džeko.

Teises eilses kohtumises tegi enda elu raskeks Londoni Arsenal, kui jäi esimesel pooltunnil 0:2 kaotusseisu. Inglismaa pealinlaste elu läks veel keerulisemaks 57. minutil, kui Daniel Ceballos sai punase kaardi, kuid Nicolas Pepe 73. minuti tabamus vähendas kaotusseisu minimaalseks.

United on sisuliselt edasipääsu kindlustanud ja Arsenali kaotusseis on samuti minimaalne. Kuna Meistrite liiga poolfinaali kordusmängude eel on on paremal stardipositsioonil samuti inglased (City võitis võõrsil PSG vastu 2:1, Chelsea viigistas võõrsil Madridi Realiga 1:1), võib vabalt juhtuda tunamullune olukord, et mõlema Euroopa-ülese sarja finaalides on esindatud vaid Inglismaa klubid.

2019. aastal selgitasid Meistrite liiga võitja Liverpool ja Tottenham ning Euroopa liiga parima Chelsea ja Arsenal.