Eesti neljapaat treeningul.Foto: Robert Väli / Eesti sõudeliidu koduleht
Sõudmine
30. aprill 2021, 16:18

Eesti neljapaat lunastas Taimsoo sünnipäeval pääsme MK-etapi finaali

Eesti neljapaat võitis Horvaatias Zagrebis toimuval MK-etapil oma eelsõidu ja pääses finaali.

Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo läbisid MK-etapil oma eelsõidu ajaga 5.55,50. USA paat sai teisena kirja aja 5.58,28, neile järgnes Tšehhi nelik ajaga 6.03,50. Eelsõidust pääses otse finaali ainult võitja ehk Eesti paatkond. Eelsõidu võit oli tore kingitus Taimsoole, kes täna tähistab oma 34. sünnipäeva!

Teise eelsõidu võitis Poola, kelle ajaks oli 5.56,00. Kui Eesti paadi eelsõidus oli stardis neli võistkonda, siis teises eelsõidus osales vaid kolm paatkonda. „Riike tõesti Horvaatias väga palju pole, ent võistlusel on tähtis roll testida olümpiamängude eel eraldistarte,“ selgitas sõudeliidu kodulehe vahendusel peasekretär, võistluspaigas tiimi mänedžerigi ametit pidav Robert Väli.

Meie neljapaadi eessõudja Taimsoo sõnutsi on tiim peale EMi kenasti taastunud. „Siiani on kõik olnud tasakaalus: kodus veedetud nädal kulges edukalt, tegime tavapärase plaani järgi trenni, kõik sujus,“ rääkis viljandlane sõudeliidu kodulehele enne MK-etappi.

Neljapaadi finaalsõit on kavas homme lõunal.

Eesti kahepaat koosseisus Mihhail Kuštein - Johann Poolak sai oma eelsõidus viie paadi hulgast neljanda koha. Eestlaste osalusel toimunud eelsõidu võitis Poola duo Miroslaw Zietarski - Mateusz Biskup, kelle võiduajaks oli 6.27,39. Eesti paat, mis nüüd asub finaalikohta püüdma vahesõidu abil, finišeeris tänases eelsõidus ajaga 6.42,42.