Robert Valge (palliga) tõi Pärnu resultatiivseimana 16 punkti.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
1. mai 2021, 19:06

Pärnu sai taas Raplast jagu ning on finaalist ühe võidu kaugusel

Eesti korvpalli meistriliiga poolfinaalis alistas Pärnu Sadam võõral väljakul tulemusega 79 : 72 Rapla Avis Utilitase ning asus seeriat mängudega 2 : 0 juhtima.

Viigiliselt lõppenud avaveerandi järel asus külalismeeskond juhtima ning võitis esimese poolaja 39 : 35. Seejärel kasvatati edu veelgi, enne viimast neljandikku suurendati vahe üheksale silmale. Ohtlikult lähedale Raplal tulla ei õnnestunudki ning Pärnu võttis lõpuks võrdlemisi kindla võidu.

Pärnakate parimatena tõid nii Robert Valge kui ka Edon Maxhuni 16 punkti, pingilt sekkunud Linards Jaunzems lisas 15 silma. Üleplatsimeheks kerkis aga väljakul 36 minutit rassinud Rapla mängujuht Brandon Childress, kes sai kirja 24 punkti ja kuus lauapalli.

Täna kuus silma visanud Mihkel Kirves tunnistas, et Pärnu tegi täna mängule halva alguse. 

"Oleme küllaltki mänginud, aga alustasime täna väga kehvasti. Kuid saime mängu tagasi ja õnneks saime võidu kätte," lausus ääremängija Delfi TV otseülekandes.

Esimese mängu oli Pärnu koduväljakul tulemusega 76 : 69. Kolme võiduni peetavas seerias võivad nad edasipääsu tagada 4. mail, kui meeskonnad lähevad taas vastamisi.