Max Verstappen.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
2. mai 2021, 08:35

Verstappen kostitas tema kiire ringi rikkunud Norrist ja Vettelit rõveda sõimuga

Tänasel vormel 1 Portugali GP-l tõotab tulla kõva andmine, sest kired olid laes juba eilses kvalifikatsioonis. Kõige enam äksi täis näib olevat Red Bulli piloot Max Verstappen, kes sai ajasõidus Mercedese ässade Valtteri Bottase ja Lewis Hamiltoni järel kolmanda stardikoha.

Verstappen lehvitas ajasõidu järel küll näiliselt rõõmsalt kaameratesse, ent tegelikult oli hollandlase meel mõru. Nimelt oli ta arvamusel, et Lando Norris (McLaren) ja Sebastian Vettel (Aston Martin) rikkusid ära tema kiire ringi.

Nii põrutas Verstappen tiimiraadiosse: "Kuradi raisk, miks need tüübid ei liigu?! Ma olen kiirel ringil. Nad on ühed kuradima t**apead!"

Omamoodi lisas asjale vürtsi ka asjaolu, et Norris oli rajal olles saanud tiimilt suunised Verstappenile "teeneid mitte teha".

Sõidu järel oli hollandlane oma sõnades pisut vaoshoitum, kuid ainult pisut.

"Arvasin, et teen kiireima ringi, kuid kaotasin kogu edu, kui see Aston Martin mulle ette jäi," sarjas Verstappen. Ja pidas vajalikuks lisada:

"Ma ei nautinud ainsatki ringi! Polnud üldsegi mõnus sõita. Kunagi oli siin üks mu lemmikradadest, kuid pärast seda, kui nad muutsid katet, ei naudi ma seda üldse."

MM-sarja ühepunktise eduga Verstappeni ees juhtiv Hamilton oli samuti kaugel sellest, et kvalifikatsiooniga rahule jääda, kuid lubas kohe võistlussõidu stardis kõik välja panna. "Tuleb kõva lahing meie kolme (Hamilton, Verstappen ja Bottas – toim) vahel," lubas ta.

Karjääri 17. parima stradikoha võtnud soomlaste au ja uhkus Bottas oli mõistagi kõige rahulolevam. Kui talt küsiti ka meistritiitli nimel käivast võitlusest, jäi mees aga kidakeelseks.

"Las sellest räägivad Hamilton ja Verstappen. Minul pole vaja midagi öelda," lausus Bottas.

Portugali GP start antakse täna kell 17.00.