Domantas Sabonis.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
2. mai 2021, 09:48

VIDEO | „See on häbistav.“ NBAs köeti sõge saun, peaosas Leedu äss Sabonis

Korvpalliliigas NBA tehti läinud ööl negatiivset ajalugu, kui Oklahoma City Thunder kaotas Indiana Pacersile koguni 95 : 152. Nõnda suurelt ehk 57 punktiga polnud keegi kodusaalis varem tappa saanud.

Senine suurim kodukaotus oli 56punktine, mille Chicago Bulls sai 2018. aastal Boston Celticsilt ning Houston Rockets 1986. aastal Seatte SuperSonicsilt. Üleüldse suurim NBA ajaloos saavutatud võit on 68punktine, see juhtus 1991. aastal, kui Cleveland Cavaliers tuuseldas Miami Heati.

Kuigi Pacersil oli puudu mitu põhimängijat, pandi kohe algusest peale metsik vurr käima. Parimal juhul oli nende eduseis lausa 67 silma, viimase veerandsajandi jooksul polnud NBAs sellist asja nähtud. Pacersi visketabavus oli muidugi ka hiilgav, kui viskeid väljakult tabati 65,5 protsendiga, kolmeseid seejuures 63,6 protsendiga (33st 21). Visatud 152 punkti on ühtlasi ka Pacersi rekord.

Pacersi resultatiivseima viskas Douglas McDermott 31 punkti, vigastuspausilt naasnud Leedu äss Domantas Sabaonis säras aga kolmikduubliga, kui viskas 26 punkti, hankis 19 lauapalli ja jagas 14 resultatiivset söötu.

"See on häbistav. Siin pole midagi öelda," nentis Thunderi peatreener Mark Daigneault mängu järel.

Sedavõrd suur võidumarginaal on selleski mõttes üllatav, et kui Thunder (21 võitu, 43 kaotust) on läänenekonverentsis 11. kohal, siis ka Pacersi (30 võitu, 33 kaotust) näol pole tegemist liiga parimate sekka kuuluva meeskonnaga – idakonverentsis hoitakse 9. kohta ehk peetakse võitlust selle nimel, et pääseda play-in turniirile.