Michael Schumacher ja Jean Todt.Foto: Imago Sport / Scanpix
Vormel 1
2. mai 2021, 11:40

Vana sõber avaldas Schumacheri seisundi kohta väikse, aga põneva detaili (4)

Vormelilegendi Michael Schumacheri hea sõber Jean Todt on üks vähestest, kes on vahel siin-seal poetanud lause või paar 2013. aastal suusamäel rängalt kukkunud Schumacheri seisundi kohta. Hiljuti mainis Todt Frankfurter Allgemeinenile, et külastab Schumacherit kaks korda kuus.

"See on väga isiklik asi. Nagu kõik teavad, juhtus Michaelil 2013. aasta detsmbris väga tõsine õnnetus ja ta sai viga. Üle seitsme aasta on ta ja tema perkond näinud vaeva taastumisprotsessiga. Kõige tähtsam on see, et ta jätkab võitlust," ütles Todt, kui talt Schumacheri kohta päriti.

Täpsemalt ei soovinud ta legendi seisundil peatuda ega avaldada, kas ja milliseid edusamme on Schumacher teinud. Siiski avaldas ta ühe põneva detaili.

"Mõnikord vaatame me koos F1 võidusõite. Näiteks mõned nädalad tagasi vaatasime tema võitu 2000. aastal Suzukas," märkis Todt.

Praegu maailma autospordi katusorganisatsiooni FIAt juhtiv prantslane oli Ferrari tiimipealikuks aastatel 1993–2007. Schumacher sõitis Ferraris aastatel 1996–2006 ning krooniti punase masina piloodina viiel korral maailmameistriks.