Manchester Unitedi poolehoidjad.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
2. mai 2021, 18:33

FOTOD ja VIDEO | Sajad inimesed tormasid Manchester Unitedi staadionile klubi omanike vastu protesteerima

Sajad Manchester Unitedi poolehoidjad tormasid meeskonna staadioni Old Traffordi murule, protesteerimaks klubi ameeriklastest omanike vastu. Täna õhtul pidi seal toimuma mäng Liverpooliga, kuid see lükati edasi

Varasemalt olid fännid blokeerinud sissepääsu Lowry hotelli, kus viibib Unitedi meeskond. Manchesteri politsei ei luba oma majutuskohast väljuda ka Liverpoolil ega peakohtunikul Michael Oliveril.

Pealtvaatajaid eesseisvale mängule ei lubata. Sellele vaatamata õnnestus fännidel arvukalt koroonapiiranguid rikkudes staadionile tungida ning seal suurt kaost põhjustada. 

Nad protseteerivad klubi omanike, perekond Glazerite vastu. Nimelt oli John Glazer koos Unitediga üks Euroopa Superliiga loomise eestvedajatest. Idee uuest liigast pole aga meelt mööda ei Unitedi ega ka paljudele teistele jalgpallifännidele. Meeskonna poolehoidjad usuvad, et omanike ainuke eesmärk on teenida klubi arvelt raha.

Vaid mõned päevad pärast Superliiga loomise teatamisest otsustasid kõik kuus Inglismaa klubi (United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham), kes seal osalema pidid, sellest loobuda.

Matš Liverpooliga otsustati edasi lükata, praegu proovitakse leida sobivat kuupäeva.