Krissu Konoplitski (vasakult), Argo Keerme, Allar Keerme, Riho Keerme ja Jane Ilves.Foto: Erakogu
Auto-Moto uudised
3. mai 2021, 13:41

Eestlased tegid kestvuskrossi Euroopa karikavõistlustel vingeid sõite

Leedus, Poola piiri lähistel Kalvarijsas toimusid Euroopa karikavõistlused kestvuskrossis, kus olid kohal kuue riigi sportlased. Eestlastele kujunes võistlus väga edukaks. Kuna tiitlivõistluste teine ja viimane etapp Soomes jääb ära, siis selgitati hooaja parimad välja Leedus.

Ilusa ilmaga peetud võistluse peaaegu 10kilomeetrisel rajal võitis kohalik sportlane Nerimantas Jucius (Husqvarna). Teiseks tulnud Tanel Rauk (Husqvarna) jäi võitjast lõpuks maha üle kahe minuti. Temast omakorda 50 sekundit hiljem lõpetas venelane Dmitriy Parshin (Husqvarna). Teistest eestlastest olid Riho Keerme (KTM) 6., tema vend Argo 7. (Beta) ja Keermete kolmas vend Allar (Kawasaki) 11.

Klasside arvestuses võitis Rauk Open arvestuses, kus talle järgnesid Parshin ja leedulane Liutauras Maciulevičius. Jucius oli omakorda parim Enduro klassis, teiseks ja kolmandaks tulid tema kaasmaalased Džiugas Kazakevičius ja Rytis Garbačiauskas. E1 klassi esikolmikusse sõitsid end leedulased Gustas Martinkėnas ja Justas Kazakevičius ning eestlane Riho Keerme.

Naiste arvestuses võtsid aga kaksikvõidu eestlannad Krissu Konoplitski (KTM) ja Jane Ilves (Yamaha), kolmas oli leedulanna Violeta Nedzinskaite.

Neljarattalistel sõitis end eestlastest poodiumile ATV klassis võistelnud Hegri Sutt (Can-Am), kes oli leedulaste Paulius Ruškys (Can-Am) ja Marius Kvetkauskase (Polaris) järel kolmas.