Felix Verdejo.Foto: AP/Scanpix
Võitlussport
4. mai 2021, 09:44

Olümpialgi võistelnud profipoksija sai süüdistuse oma raseda armukese tapmises (1)

2012. aasta olümpiamängudel Puerto Ricot esindanud poksija Felix Verdejo (27) sai süüdistuse oma raseda armukese röövimises ja tapmises.

Süüdistuse kohaselt lõi Verdejo kõigepealt 27aastast Keishla Rodríguezt rusikaga näkku, seejärel sidus ta naise kinni ja viskas pealinna San Juani lähedal sillalt alla, vahendab BBC.

Väidetavalt Verdejo ka tulistas vees olevat naist ning tal oli üks abiline.

Laip leiti laupäeval ja tuvastati hambakaardi abil. Verdejo keeldus alguses koostööst uurijatega, kuid andis end pühapäeval vabatahtlikult politseile.

Ohvri ema rääkis Puerto Rico ajakirjandusele, et Rodriguez kandis Verdejo last, kuid poksija soovis, et naine teeks abordi.

"Ütlesin tütrele, et ta oleks ettevaatlik, sest Felix oli teda ähvardanud. Ta osutas, et tal on oma pere ja et ta on poksijana avaliku elu tegelane," sõnas tapetud naise ema Keila Ortiz Rivera väljaandele El Nuevo Día.

Naistevastane vägivald on Puerto Ricos nii suur probleem, et saareriik kuulutas jaanuaris seetõttu välja erakorralise seisukorra. Kohalike inimõigusorganisatsioonide väitel mõrvatakse Puerto Ricos vähemalt üks naine nädalas.

Rodrigueze tapmine vallandas riigis meeleavaldtuse laine. Foto: EPA / SCANPIX
Rodrigueze tapmine vallandas riigis meeleavaldtuse laine. Foto: EPA / SCANPIX
Rodrigueze tapmine vallandas riigis meeleavalduste laine. Foto: EPA / SCANPIX

Kergekaalupoksija Verdejo võistles amatöörina Londoni olümpial, kus alistas kaks vastast ja jõudis veerandfinaali. Sama aasta oktoobris sai temast agentuuri Top Rank proff, kelle saldo on tänaseks 27 võitu ja kaks kaotust.