Erika Tuvike jälgib kapten Marie Turmanni viset.Foto: AP/Scanpix
Talisport
4. mai 2021, 08:48

Kurlingunaiskond saavutas MMil ajaloolise võidu. Kapten Turmann: ootasime seda üsna pikalt (3)

Eesti kurlingunaiskond saavutas Kanadas Calgarys toimuval MMil ajaloolise võidu, kui alistas möödunud ööl tulemusega 11 : 9 Saksamaa naiskonna.

Kusjuures Saksamaa juhtis enne viimast vooru 9 : 7, kuid Eesti suutis viigistada ja viia matši lisavooru. Seal oli otsustava viske õigus sakslannade kaptenil Daniela Jentschil, kuid ta ei suutnud Eesti kive tabada, mis tähendas, et esimest korda MMil osalev Eesti naiskond avas suurturniiril võiduarve. Eelnevad viis matši olid nad kaotanud. 

"Ootasime seda üsna pikalt," kommenteeris Eesti kapten Marie Turmann rahvusvahelise kurlinguliidu kodulehel. "Meil on olnud üsna tasavägised mängud ja tahtsime väga esimest võitu. See on suurepärane tunne. Nüüd me ei lähe koju nulliga."

Eesti on MMil osalevast 14 naiskonnast nõrgima edetabelikohaga (19.), Saksamaa (12.) edestab ses arvestuses meid ja Itaaliat. 

Itaalia ongi nüüd tabelis võidu ja kuue kaotusega Eesti järel viimane. Saksamaal on kolm võitu ja neli kaotust. Šveits ja Venemaa on võitnud kõik kuus senipeetud matši.

Järgmisena kohtub Eesti Lõuna-Koreaga.

Eesti naiskond mängib MMil koosseisus kapten Marie Turmann, abikapten Liisa Turmann, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Kerli Laidsalu. Võistkonna treeneriteks on Nicole Strausak (Šveits) ja Derek Brown (Šotimaa).