Mick Schumacher tegi Portugali GP-l esimest korda mõnele teise autoga sõitvale rivaalile ära.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
4. mai 2021, 11:56

Esimest korda F1-s konkurendi alistanud Schumacher sai legendaarselt tiimijuhilt kiita

Esimest hooaega vormel 1 sarjas kihutav Mick Schumacher (Haas) suutis möödunud nädalavahetusel Portugali GP-l esimest korda mõnd teise masinaga sõitvat rivaali edestada ja sai kauaaegselt vormel 1 tiimijuhilt Ross Brawnilt kiita.

Legendaarse Michael Schumacheri poja F1-karjäär on alanud vaevaliselt, sest Haasi masin pole olnud ülemäära konkurentsivõimeline. Avaetapil Bahreinis sai Schumacher lõpetajatest viimase (16.) ja Imola ringrajal tiimikaaslase Nikita Mazepini ees eelviimase (16.) koha. 

Pühapäeval Portugalis paistis Haasi meeskonna garaaži esimese päikesekiireke, sest esimest korda sel hooajal tehti mõnele konkurendile ära, kui Schumacher edestas Williamsi pilooti Nicholas Latifit ja sai 17. koha. 

Schumacheri isaga koos töötanud Ross Brawn leidis võistlusjärgses kolumnis, et Mick näitas Portugalis oma potentsiaali. "Selge, et Haas ei kuulu parimate masinate sekka, seega Mick Schumacher teadis, millega tal tuleb debüüthooajal silmitsi seista," kirjutas Brawn F1 kodulehel.

"Aga tuleb teha olemasolevaga maksimum. Väiksed asjad loevad, nagu täna (pühapäeval – toim.), kui ta survestas Nicholas Latifit ja sundis ta eksima. See näitas ilmekalt tema potensiaali."

Ka Mick Schumacher ise oli pärast Portugali GP-d ajakirjanikega suheldes positiivne. "Me olime palju kiiremad [kui Latifi]. Kahju, et ei saanud temast varem mööda, võinuksime sel juhul teha ringiaegade poolest korraliku sõidu," lausus 22aastane sakslane. 

"Võib-olla saanuksime isegi George Russelli kätte. Tunnen, et olime võrreldes Imolaga palju-palju paremad. Kui jätkame niiviisi arenemist, siis oleme aasta lõpuks väga heas kohas."

Ta lisas: "Tiim töötab väga kõvasti, et anda meile auto, mida vajame. Tunnen, et jõuame iga päevaga perfektsele masinale lähemale."

Vormel 1 sari jätkub juba sel pühapäeval Barcelonas.