Cheerleading on tänasest EOK tiiva all.Foto: Merilin Ulm
Spordivaria
4. mai 2021, 12:34

Olümpiakomiteel on nüüdsest kaks korda rohkem asepresidente ja kolm uut liiget (1)

Täna virtuaalselt kogunenud Eesti olümpiakomitee (EOK) 45. täiskogu muutis organisatsiooni põhikirja, mille tulemusena võib EOK-l olla kuni neli asepresidenti. Lisaks kinnitati täna EOK uuteks liikmeteks Eesti Cheerleadingu Liit, Eesti Kriketi Liit ning Eesti Sportliku Vabavõitluse Liit.

Põhikirja muudatuse tulemusel on alates tänasest EOK asepresidendid lisaks eelmisel aastal mandaadi saanud Erich Teigamäele ja Toomas Tõnisele Lauri Luik ja Hanno Pevkur. Luige valdkonnaks on liikumisharrastus ja koolisport ning Pevkuri kureerida jäävad võistkonnaalad.

EOK president Urmas Sõõrumaa avaldas pressiteate vahendusel heameelt, et organisatsioonil on nüüdsest neli asepresidenti, kelle südameasjaks on spordi edendamine igast aspektist. "Eesti spordi katusorganisatsioonina on meie ülesanne jälgida, et meie liikmeskond esindaks sporti võimalikult laiapõhjaliselt ja väärikalt. Oleme pikalt tegelenud tippspordiga, kuid meile on oluline ka liikumisharrastus ning eriti koolisport. EOK "Sport Koolis" programmi suur väljakutse on kaasata iga Eesti maakonna koolide lapsi spordiga tegelema. Asepresidendi koha loomisega rõhutame selle teema vajalikkust," ütles Sõõrumaa.

Tänasest alates on EOK-l kolm uut liiget: Eesti Cheerleadingu Liit, Eesti Kriketi Liit ning Eesti Sportliku Vabavõitluse Liit. Lisaks kinnitas täiskogu 2020. aasta majandusaruande.

Eesti parimatel vabavõitlejatel oli sel kevadel suur mure tiitlivõistlusteks treenimisega, sest alaliit polnud EOK liige, mis omakorda ei lubanud riigil selle ala koondislastele piirangute ajal erandit teha. 

EOK peasekretär Siim Sukles ütles märtsi keskel ERRile, et nemad ei saa midagi teha, sest MMA rahvusvahelist alaliitu pole ülemaailmselt aktsepteeritud. Paar nädalat hiljem olid asjad arenenud sinnamaani, et Sõõrumaa lubas teha ettepaneku olümpiakomitee põhikirja täiendada, et vabavõitlejad liikmeks võtta. Täna saigi see teoks. 

Täiskogu ehk liikmete üldkoosolek on EOK kõrgeim juhtimisorgan. Täiskogu toimub vähemalt üks kord aastas. Täiskogul võivad osaleda ja hääletada kõik EOK liikmed, igal liikmel on üks hääl.