HOOS: Riyad Mahrez on PSG võrku löönud kahe mänguga kolm väravat!Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
4. mai 2021, 23:55

MEISTRITE LIIGA | Manchester City lõpetas enam kui pool sajandit kestnud ootuse (1)

Jalgpalli meistrite liiga poolfinaalis tegi Manchester City kahe matši kokkuvõttes 4 : 1 tuule alla Pariisi Saint-Germainile. Kahe hirmrikka klubi avamäng Pariisis lõppes inglaste 2 : 1 võiduga, sel teisipäeval saadi koduplatsil prantslastest jagu 2 : 0.

City kuulub juba aastaid maailma kõige rikkamate ja tugevamate klubide sekka, kuid Euroopas polnud nad finaali jõudnud väga ammu. Viimati juhtus see hooajal 1969-70, mil Manchesteri tiim alistas karikavõitjate karikasarja otsustavas mängus 2 : 1 Zabrze Gorniku.

51 aasta järel jälle Euroopa sarja finaali jõudnud City püstitas ka rekordi: mitte kunagi varem pole ühegi tiimi kahe finaali vahel olnud nii pikka pausi.

Manchesteris lõi mõlemad väravad Riyad Mahrez, kes realiseeris suurepäraselt välja mängitud kiired vasturünnakud. City seisis kaitses südilt ning kuigi PSG ründas palju, eriti avapoolajal, siis ohtlikke olukordi tekitati vähe. Suur osa lööke takerdus juba kaitsjates. Mitte ükski prantslaste löök ei läinud City värava suunas. Tõsi, üks pall lõpetas latis, aga statistikas loetakse see möödalöögiks, sest väravavaht ju tõrjuma ei pidanud.

PSG poolelt puudus Kylian Mbappe, kes on sel hooajal löönud kõigis sarjades 43 mänguga 37 tabamust. PSG lõpetas mängu ka vähemuses, sest teise poolaja keskel kaotas enesevalitsuse Angel Di Maria, kes lõi Fernandinhot jalaga ja saadeti kohe punase kaardiga duši alla.

Oma klubi ajaloo esimeses meistrite liiga finaalis ootab Manchesteri sinist klubi kas Londoni Chelsea või Madridi Real. Seal lõppes avavaatlus 1 : 1 viigiga, kolmapäeval mängitakse Inglismaa pealinnas.

23:56

KÕIK! City on üldskooriga 4 : 1 kindlalt finaalis. Tugevam läks edasi, PSG oli täna ikkagi selgelt mannetum pool. 

23:52

Tüütu mängu lõpp. PSG mehed teevad järjepanu jõhkraid vigu, Kuipers jagab kollaseid kaarte, jalgpalli eriti ei mängita. Varsti õnneks läbi.

23:41

Foden lööb posti. Nüüd kümmekond minutit enne lõppu paistab näljasema tiimina hoopis City. Foden jahib väravat, Mahrez kaabutrikki.

23:37

18 minutit lõpuni. Viimased viis minutit pole toimunud midagi tarka. Pall seisab, mehed muidku vaidlevad. Verratti ja Zintšenko on kõige enam seda nägu, et proovivad varsti ise punast kaarti saada. Tunded keevad üle. Raske mõista, miks Zintšenko ei suuda maha rahuneda, sest tema tiimi seis on superhea.

23:33

69. minutil võtab Di Maria endale punase kaardi. Mänguvälises olukorras lööb ta jalaga Fernardinhot ja otsuse tegemine on marulihtne. 

23:27

2 : 0 CITYLE! Sarnane lugu nagu esimesegi värava puhul. PSG viib suured jõud ette, City võidab palli, paneb püsti hiilgava kontrarünnaku ning Mahrez lükkas kera võrku. Lihtne. 63 minutit mängitud.

23:23

Teistki poolaega veerand tundi mängitud. City on võtnud nüüd kõrgemalt pressimise taktika ja PSG-l ei lasta üldse rünnakuid ehitada. Kokku on PSG täna proovinud üheksa korda peale lüüa, kuid koguni kuus neist on takerdunud City kaitsjatesse.

23:09

Algas teine poolaeg! Väljak ei ole enam nii lumine, aga libe ja ebameeldiv on seal vast ikka.

23:08

Avapoolaja statistikat ka:

City - PSG

Löögid: 5-7

Löögid väravale: 2-0

Söödutäpsus: 89%-92%

Pallivaldamine: 45%-55%

Kõige vähem katsus palli Mauro Icardi (13 korda, vähem, kui mõlemad väravavahid)

Kõige rohkem kahevõitlusi võitis Kyle Walker (5)

Kõige rohkem lööke blokeeris John Stones (2)

22:50
1 : 0

Poolaeg läbi. Ka viimastel minutitel tekitas ohtlikumaid olukordi City. Manchesteri tiim juhib Mahrezi 11. minuti tabamusest 1 : 0.

22:44

Viis minutit poolaja lõpuni. Päris suure osa ajast on pall ikka PSG käes ja seda keerutatakse ümber City karistusala. Manchesteri mehed on nagu üks mees kõik kaitses. Tõsi, peab mainima, et aeg-ajalt on ka perioode, kus City kõigutab, aga nemad teevad seda rohkem keskväljal. Ja kui inglased otsustavad rünnata, siis tehakse seda järsku, konkreetselt ja päris ohtlikult.

22:31

Pool tundi mängitud. Palju võitlust, vähe kasutegurit. See kehtib mõlema tiimi pihta viimasel kümnel minutil. Väljak on endiselt pisikeste valgete laikutega. Matši eel taevast sadanud ollus ei taha hästi sulada. Kui päris alguses tundus, et see segas ka mängimist, siis praegu lükatakse päris hästi söötu.

22:23

Mahrezis sai muideks teine Inglismaa klubi mängija, kes on suutnud meistrite liiga poolfinaali mõlemas matšis skoorida. Esimene selline oli Sadio Mane.

22:21

PSG saab võimalusi küll. Di Maria ei saa 25 meetri pealt pihta peaaegu tühjale väravale.

22:19

16. minutil teenib PSG heast kohast karistuslöögi, kuid Neymari löök takerdub müüri. Tundub, et üldiselt jätkub mäng sarnaselt, et pall on PSG käes, kuid City püüab kiiretega vastu nõelata. Samas juba 17. minutil käib järgmine häirekell kodumeeskonna jaoks, sest pall käib nende latis...

22:14

1 : 0 CITYLE! Manchesteri tiimi kontrarünnaku taktika toimib imeliselt. Ederson annab pika palli Zintšenkole, kes lükkas palli De Bruynele. Tema lõi peale, kuid pall põrkas Mahrezile, kes palli võrku lükkas. Väga konkreetne ja sirgjooneline rünnak. PSG ei saanud suurt midagi aru. 

22:10

Seitsmendal minutil arvas kohtunik Kuipers, et Zintšenko mängis oma karistusalas palli käega, aga hetk hiljem vaadati videokordusi ja selgus, et pall puudutas vaid õlga.

22:09

Kuue minuti järel tundub, et City on meelega andnud palli valdamise külalistele ja sinised särgid on väga suure kambaga oma karistusalas. Võimalik, et City polnud ka vastaste surveks valmis.

22:01

PSG lükkab palli mängu!

21:54
Kaarel mängueelsest hetkest! (Reuters/Scanpix)
Loe rohkem