Pärnu (tumedas) vs Kalev/Cramo.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
4. mai 2021, 23:04

Pärnu jõudis ajaloos esimest korda finaali! „Ütlen ausalt, tõeline vibra on praegu peal.“

Eesti korvpalli meistrivõistluste poolfinaalis oli Raplal selg vastu selga, sest kolme võiduni peetava seeria kahes esimeses matšis teeniti Pärnult seitsmepunktised kaotused. Sama stsenaarium saabus ka teisipäeval, sest suvepealinlased jäid peale 67 : 60. Pärnu jõudis esimest korda klubi ajaloos meistrivõistluste finaali. Nüüd ootab neid ees koduse korvpalli valitseja Kalev/Cramo.

Rapla alustas võõrsil särtsakalt ning avaveerand võideti 21 : 16. Pikemaks pausiks oli külaliste edu neli silma. Avapoolaja suurim vahe venis 13 punktini Rapla kasuks. Kolmandat veerandit alustas paremini Pärnu ja pääses peagi ise juhtima. Viimase kümne minuti eel oli ees 47 : 45 Pärnu.

Siis aga tegi Rapla vendade Sven ja Tom Kaldre kaugvisete toel 8 : 0 vahespurdi. Pärnul oli taas vastus võtta ja järgmised seitse punkti kuulusid neile ning kodumeeskond oli kuus ja pool minutit enne lõppu peal 54 : 53.

Kaks ja pool minutit enne lõpusireeni oli Pärnu edu 61 : 57, mille järel võttis Rapla juhendaja Toomas Annuk aja maha. 46 sekundit enne sireeni vähendasid Saimon Suti vabavisked vahe kahele punktile. Sven Kaldrel tekkis veel ka vaba kaugviskepositsioon, kuid mees ei tabanud.

Lõpuks võitis Pärnu 67 : 60 ja jõudis vaatamata tasavägistele mängudele ikkagi kindla 3 : 0 üldskooriga finaali, kus ootab neid Kalev/Cramo. Tallinna tiim oli samamoodi mängudega 3 : 0 üle Rakverest.

Pärnakate parimana viskas Edon Maxhuni 14 punkti, Robert Valge ja Linards Jaunzems lisasid kumbki 10 silma. Raplale tõi Brandon Childress 12, Tom Kaldre 11 ja Saimon Sutt 10 punkti.

„Ütlen ausalt, tõeline vibra on praegu peal,“ tõdes Pärnu tiimi eestvedaja ja mänedžer Johan Kärp klubi ametlikul Facebooki lehel. „See aasta on olnud meile jube raske. Algus läks hästi. Olime ees, aga siis hakati meist mõtlema kui mingist favoriidist. Me ei ole kunagi varem sellises olukorras olnud.“

Ta jätkas: „Ütlesin kohe poistele, et võib-olla maksame selle eest mingisugust lõivu. Ja maksimegi nii karikasarjas kui ka Riias. Tahan veel öelda, et head Rapla sõbrad andsid vägeva lahingu. Soovin neile edu pronksimänguks. Meiegi ei lähe seda finaali kuidagi kaotama. Oleme pingetest vabad.“