Karel Tilga.Foto: EKJL
Kergejõustik
5. mai 2021, 09:08

HÄÄLETAMA! Karel Tilga kandideerib uhkele tunnustusele

Eesti mitmevõistleja Karel Tilga on üks neljast sportlasest, kes kandideerib Euroopa aprillikuu parimaks meeskergejõustiklaseks.

23aastane atleet püstitas aprilli alguses kümnevõistluses maailma hooaja tippmargi 8484 silma. Tulemus on niivõrd võimas, et varem polnud ükski sportlane suutnud enne maikuud sellist punktisummat kokku panna. Ka Tokyo OM-norm (8350) sai Georgia ülikoolis Petros Kyprianou käe all tudeerival Tilgal suure varuga täidetud.

Lisaks eestlasele kandideerivad kuu parimaks Rootsi sportlane Armand Duplantis, kes ületas teivashüppes uut maailma hooaja tippmarki tähistanud 5.90, Inglismaa sprinter Zharnel Hughes, kes läbis 200 meetrit esmalt 20,14ga ja seejärel lubatust tugevama tuule toel 19,93ga (+3,6 m/s), ning Johannes Vetter, kes viskas oda 91.50 m, mis on selle aasta seniseks parimaks tulemuseks.

Oma hääle saab anda nii Twitteris, vastates küsitlusele, Instagramis, kirjutades postituse alla valitud sportlase teemaviitega, kui ka Facebookis, jagades postitust või märkides selle meeldivaks. Hääletus läheb lukku 7. mail Eesti aja järgi kell 13.