Thomas Tucheli hoolealused alistasid Reali 2 : 0.Foto: Reuters/Scanpix
Meistrite liiga
5. mai 2021, 23:58

BLOGI | Chelsea alistas Madridi Reali ja meistrite liiga finaal on inglaste siseasi

Jalgpalli meistrite liiga poolfinaali korduskohtumises alistas Londoni Chelsea kolmapäeva õhtul 2 : 0 Madridi Reali ja läks kahe mängu kokkuvõttes edasi skooriga 3 : 1.

Kui möödunud nädalal toimunud avakohtumine oli võrdne ja päädis 1 : 1 viigiga, siis Londoni Chelsea kodus Madridi Realile võimalust ei jätnud. Esimese poolaja ainsa värava lõi 28. minutil Londoni satsi ründaja Timo Werner.

Teisel poolajal andis Chelsea turmtuld, kui 40 minuti jooksul raisati järjepanu suurepäraseid võimalusi. Sihile jõuti 85. minutil, kui avakohtumises skoorinud Christian Pulisic leidis värava eest Mason Mounti. Sellega murdus Real lõplikult ning Chelsea alistas hispaanlased kahe mängu kokkuvõttes 3 : 1

Teises poolfinaalis tegi Manchester City kahe matši kokkuvõttes 4 : 1 tuule alla Pariisi Saint-Germainile. Kahe hirmrikka klubi avamäng Pariisis lõppes inglaste 2 : 1 võiduga, teisipäeval saadi koduplatsil prantslastest jagu 2 : 0.

23:54
Eigo Kaljurand

Läbi! Chelsea võitis 2 : 0 ja finaal on inglaste siseasi!

23:46
Eigo Kaljurand

Kuigi Realil on veel väravate loomiseks aega, siis mängupildi järgi pole näha, kust üks koll võiks tulla. Ja nad vajavad kaht...

23:45
Eigo Kaljurand

Chelsea sai värava kätte! Taas pääses kodumeeskond poolkiiresse, kus Kante lükkas palli Pulisicile, kes konksutas otsajoonel ja leidis 85. minutil värava eest Mounti.

23:41
Eigo Kaljurand

Pulisic sai kastis pöördelt löögile, aga... jep... mööda. Kui Real saanuks sellise võimaluse, siis olnuks nende teise poolaja parim väravavõimalus. Chelseal on olnud vähemalt kuus paremat võimalust. Aga Realil veel 10 minutit armuaega, kuid hispaanlased ei saa kuidagi mängu enda kontrolli alla.

23:38
Eigo Kaljurand

Silva sai proovida nurgalöögi järel  – mööda
Pulisici pani värava eest terava söödi läbi – Havertz ei ulatunud pallini

Ehk Chelsea jätkab mängu valitsemist, kuid totaalne surve ei taha kuidagi päädida väravaga ja Real püsib mängus.

23:27
Eigo Kaljurand

Väike parandus. Kante löögile sirutas jala ette hoopis Valverde. Kuid Chelseal on teisel poolajal olnud viis suurepärast väravavõimalust.

23:26
Eigo Kaljurand

Chelsea jooksis taas kiirrünnakusse, mille järel pääses Kante Courtios'ga silmitsi, kuid taas suutis belglane löögi tõrjuda. Uskumatu mäng. 

23:22
Eigo Kaljurand

Realil on asjad päris lappes ja arusaadavalt teeb Zidane kaks vahetust.  Mendy ja Vilnicus tulid välja, Valverde ja Asensio sisse.

 
23:19
Eigo Kaljurand

Oi jumal, Werner ja Havertz pääsesid väravavahiga silmitsi, viimane lõi peale, kuid Courtois tõrjus jalaga. Müüüüstika, kuidas Chelsea raiskab.

23:13
Eigo Kaljurand

Oi-oi, Chelsea raiskas taas. Tuchel on päris närvis, sest Werneri passi järel pääses Mount väravavahiga silmitsi, kuid 22aastane inglane vajutas palli üle. 

23:11
Eigo Kaljurand

Silva sai karistuslöögi järel 10 meetrilt peaga löögile, kuid palli lendab meetri üle. Chelsea on teist poolaega alustanud paremini.

23:08
Eigo Kaljurand

Kaks minutit mängitud ja Havertzi pealöök lendas latti! Kui esimesel poolajal põrkus pall tema lattilöögist Wernerile, siis nüüd lendas see auti. Aga Reali kaitse on seni päris pehme.

23:06
Eigo Kaljurand

Pall on taas mängus! 

22:50
Eigo Kaljurand

Chelsea juhib Timo Werneri 28. minuti väravast 1 : 0. Mäng polnud esimesel poolajal kuigi ilus, aga samas väga võitluslik.

Kahe mängu kokkuvõttes juhib Londoni sats 2 : 1. Kui Real lööb teisel poolajal ühe, siis läheb matš lisaajale.

22:48
Eigo Kaljurand

Chelsea sai taas kena kiirrünnaku, kuid Havertz hoidis kastis palli üle ja Ramos sai söödule varba vahele. See jäi ka esimese poolaja viimaseks pallipuuteks.

22:45
Eigo Kaljurand

Mängu robustsust näitab seegi, et üsna asjatute vigade eest sai Chelsea poolt kollase Christensen ja Reali poolt Ramos. Kuid mängu iseloom püsib: kui kodumeeskond saab jooksma, siis Reali kaitse käriseb, kuid peale väravat on Chelsea otsustavatel hetkedel rünnakud ära munenud..

22:37
Eigo Kaljurand

Benzema pääses 35. minutil peaga löögile, kuid suurepärast mängu tegev Mendy võttis pali lati alt ära.

22:33
Eigo Kaljurand

Chelsea sai taas kolmekesi kahe vastu tulla, kui Werner andis söödu Reali kaitsja jalale. Külalised on vastaste kiirrünnakute peatamisega väga hädas.

22:30
Eigo Kaljurand

CHELSEA EES 1 : 0! Chelsea pääses kolmekesi kahe kaitsja vastu jooksu. Kante leidis Havertzi, kes tõstis palli pehmelt üle vastu rutanud väravavahi, kuid pall lendas latti. Kuid jätkuolukorda jõudis esimesena Werner, kes koksas palli 10 sentimeetrit kauguselt tühja väravasse.

22:28
Eigo Kaljurand

Reali parima võimaluse tekitas loomulikult Benzema, kes 26. minutil sai pöördelt karistusala joonelt löögile, kuid Mendy sirutas end pallile ette. Suurepärane löök, suurepärane tõrje.

Loe rohkem