Teemu Sunnien.Foto: Aldo Luud
WRC
6. mai 2021, 09:59

Suninen teeb tulevikuks plaane: R5 masin aitab valmistuda järgmise aasta autodeks

M-Spordi rallisõitja Teemu Suninen ei tee suurt numbrit sellest, et peab sel hooajal kohati kihutama WRC auto asemel R5 masinaga. Tema sõnul aitab see teda ette valmistada järgmise põlvkonna WRC autodeks.

Tallinnas elav soomlane pidi esialgu osalema sel hooajal MM-sarjas vaid loetud rallidel, kuid Hyundai meeskond tahab teda näha igal etapil ja seetõttu istub ta teatud rallidel WRC auto asemel R5 masina rooli. Just nii toimiti viimati sõidetud Horvaatia rallil, kus Suninen kihutas Ford Fiesta Rally2 autoga WRC2 arvestuses ja sai seal teise koha.

„WRC ja R5 (ehk Rally2) autode suurim erinevus on keskdiferentsiaalis. R5 autos pole seda,“ selgitas Suninen. „Kui sul keskdiferentsiaali pole, tekib asfaldirallidel palju alajuhitavust. Aga pole hullu. Saime WRC2 arvestuses teise koha ja olen selle tulemuse üle õnnelik,“ lisas ta.

Ka järgmisena sõidetaval Portugali rallil jääb Suninen R5 auto rooli, kuid see teda ei morjenda, vaid ta näeb hoopis võimalust tulevikuks harjutada. „Järgmise aasta WRC masinatel pole samuti keskdiferentsiaali,“ vihjas ta Dirtfishi ralliportaalile, et tänavune R5 auto on hea ettevalmistus tulevaseks hooajaks.

„Kui näete Hyundai sõitjaid tegemas R5 autodega lisarallisid, siis vaevalt see kõik vaid turunduseks on. Kõige tähtsam on sõita ja nagu ütlesin, on R5 masin heaks aimduseks järgmisele aastale, seega mul pole midagi selle vastu, et Rally2 autoga sõidan.“