Martin Järveoja ja Ott Tänak jätkavad ka järgmisel hooajal Hyundai tiimis.Foto: Mari Luud
WRC
6. mai 2021, 16:11

Tuntud ralliajakirjanikku üllatas Tänaku otsus

DirtFishis töötav mainekas ralliajakirjanik David Evans tunnistab, et teda üllatas Ott Tänaku lepingupikendus Hyundaiga, kuid ta saab eestlase valikust aru.

"Tunnistan ausalt, et arvasin, et Tänak siirdub järgmiseks aastaks tagasi M-Sporti. Christian Loriaux’ (M-Spordis töötav insener - E.K.) liikumine Hyundaisse hägustas seda arvamust," kirjutab Evans portaalis DirtFish.

Mees nendib, et nüüd Tänakule lähedaste inimestega suheldes on selge, et eestlane soovis ise Hyundaisse jääda. Samuti peab ta loogiliseks asjaolu, et suur teade tuli juba selle aasta maikuus.

"Tänaku ajastus mind tegelikult ei üllata. Kaks aastat tagasi, ütles ta mulle just sel ajal, et soovib kiiresti lepingut," meenutab Evans aega, kui Tänak oli natuke üle aasta olnud Toyotas. 

Tänaku otsuse kasuks räägib seegi, et 2022. aastal tulevad ralliradadele hübriidajamiga masinad, mistap pole praegu parim aeg muutusteks. Nii saab Tänak olla läbi aasta uue auto arendamise juures, mitte ei astu uue hooaja alguses tundmatusse vette.

"Arendusele minevat aega ja autoga harjumist arvestades oli lepingu uksele naelutamine nii Tänakult kui Thierry Neuvillelt õige otsus. Otsusega venitamine oleks neile avanud rohkem võimalusi ning M-Spordi ja Toyota oleks eeldatavasti pakkunud mõlemale rohkem raha, kuid varajane otsus on kindla peale minek," vihjab Evans sellele, et piloodid eelistasid sportlikku taset rahale.