Rally Estonia ppeakorraldaja Urmo AavaFoto: Erki Pärnaku
WRC
7. mai 2021, 09:45

Toyotad omavad Rally Estonial võtmerolli, WRC-etapil eelistatakse keskonda säästvaid autosid

WRC Rally Estonia pikaajaline koostööpartner Toyota võtab 2021 aastal ette veelgi olulisema rolli ning Mm-etapp ise teeb olulise sammu rohelisema tuleviku poole.

Nimelt on Toyota sellest astast Rally Estonia ametlik autopartner ja annab ralli korraldusmeeskonna kasutusse keskkonnasäästlikud täishübriid-elektriautod. Kokku on Rally Estonia eel ja ajal kasutusel üle 20 Toyota ja põhirõhk on just hübriididel.

„Toyota korporatsiooni president Akio Toyoda lubas, et Toyota autod pole enam igavad ning see lubadus on ellu viidud. GR Yarisest, mis debüteeris Rally Estonial turvaautona eelmisel aastal ning mis puhastverd sportautona vaimustas nii rallientusiaste kui professionaalseid sõitjaid, on saanud tõeline edulugu. Seda kinnitab see, et vastu on võetud lisatellimused ja suurendatud tootmismahtu. See, kuidas Toyota arendab oma täishübriid-elektriauto tehnoloogiat ning kogemused rallisarjadest loovad tugeva pinnase tuleviku autotehnoloogiatele ning põnevusega ootame, mil hübriid-elektriautod jõuavad ka WRC sarja,“ kommenteeris Toyota turundusjuht Marek Maide.

„Toyotaga on meil olnud pikaajaline koostöö ja järgmise sammu astumine, kus Toyota on meie ametlik autopartner, oli arvestades meie pikemaid eesmärke loomulik samm. Meile kui maailmatasemel autoralli sündmuse WRC Rally Estonia korraldajatele ja Rohetiigri asutajaliikmele on ülioluline keskkonna- ja loodushoid ning jätkusuutlikkus, et säilitada Eestimaa puhas ja puutumatu loodus. Soovime olla antud vallas innovaatorid ja teerajajad kogu maailmas. Koos Toyotaga saame juurutada väga jõuliselt rohestrateegiat juba sellel aastal,“ kommenteeris Rally Estonia kommertsdirektor Tarmo Hõbe.

Kusjuures kõigile neile, kes tulevad Rally Estoniale hübriid-, elektri- ja vesinikuautoga, pakutakse tasuta autopääset.

„Nende ja teiste ühiste tegevustega suudame juba sellel aastal saavutada märkimisväärseid ja käega katsutavaid tulemusi, et anda oma panus kogu Eesti rohelisemaks muutmisele,“ lisas Hõbe.