Portugali ralli 2019. aastal.Foto: imago images / PanoramiC/Scanpix
WRC
7. mai 2021, 18:34

HEA UUDIS! Portugali ralli on pärast Eestit esimene koht, kuhu publik on ametlikult jälle lubatud!

Koroonaviirus paiskas mullu segi spordimaailma kalenderi nii sportliku poole kui pealtvaatajate osas. WRC sarjas lubati viimati ametlikult pealtvaatajaid mullu septembris Rally Estoniale, nüüd on luba antud Portugali rallile.

Eelmisel aastal sõideti autoralli MM-sari suure pausiga: kui märtsikuus sai ära peetud Mehhiko etapp, siis järgmisena starditi alles septembri alguses Eestis. Lõuna-Eestis kihutatud Rally Estonia oli eelmisel ning seni tänavusel hooajal ainuke WRC sarja sõit, kuhu publik vaatama sai minna. On tõsi, et viimati aprilli lõpus peetud Horvaatia rallil oli rahvas katsete äärde kogunenud, kuid tegemist oli omavolilise, mitte lubatud tegevusega.

Nüüd on rallipublikul aga põhjust rõõmustamiseks, sest kui mai lõpus sõidetakse Portugalis, on pealtvaatajad jälle ametlikult lubatud ralliautosid piiluma. Seda informatsiooni kinnitas ralliportaal Dirtfish, kelle andmetel pääseb rahvas katsete äärde endiselt piirangutega. Portugali ralli korraldajate sõnul ei pääse pealtvaatajad Portosse ega teeninduspargi alale. Rahvusvahelise autospordiliidu rallibossi Yves Mattoni sõnul ollakse kindlad, et kohalikud ametivõimud suudavad piiratud publikuhulki hallata ja probleeme ei teki.

Portugali ralli sõidetakse 20.-23. maini.

WRC arvestuses on liidriks Toyota sõitja Sebastien Ogier (61 punkti), talle järgnevad Hyundai mees Thierry Neuville (53 silma) ja teine Toyota esindaja Elfyn Evans (51). Ott Tänak on 40 punktiga neljas.

Eile teatasid nii Tänak kui Neuville, et jätkavad Hyundai eest ka tulevikus.