Zakaria Beglarišvili luhtas mitu võimalust, ent lõi lõpuks võiduvärava.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
9. mai 2021, 19:19

Paide ja Levadia vaheline põnevusmäng päädis tabeliliidri vahetumisega (1)

Eesti jalgpalli meistriliigas alistas sai senine liidermeeskond Paide linnameeskond hooaja esimese kaotuse, kui koduväljakul jäädi tulemusega 1 : 2 alla FCI Levadiale. Võidukas külalistiim asus ühtlasi ka tabelit juhtima.

Mänguskoori avas 14. minutil Robert Kirss, kes saatis palli peaga Mihkel Aksalu selja taha. Tabamusele tegi hea eeltöö Ernest Agyiri, kes pääses vasakul äärel mööda Hindrek Ojamaast ning andis täpse tsenderduse.

Mõned hetked hiljem avanes Levadial šanss eduseisu duubeldada, kui pall tabas karistusalas Andre Frolovi kätt. Aksalu suutis aga Zakaria Beglarišvili penalti tõrjuda ning suutis Paide päästa ka jätkuolukorras.

38. minutil viigistas seisu tänavune parim väravakütt Henri Anier, kes sai kirja oma hooaja kümnenda tabamuse. 30aastane ründaja jõudis esimesena Ojamaa tsenderduseni ning suunas nahkkera peaga väravasse. 

Võidu tõi Levadiale lõpuks avapoolajal ohtralt võimalusi raisanud Beglarišvili, kes saatis 55. minutil palli terava nurga alt üle väravavahi. 

Võimalusterohkes matšis enam kumbki meeskond sihile ei jõudnud ning nii võttis magusa revanši Levadia, kes oli esimeses kevadringis koduplatsil Paidelt saanud tervelt 0 : 4 kaotuse. 

Levadia peatreener Vladimir Vassiljev jäi hoolealuste võiduga mõistagi rahule.

"Teoks sai see, milleks olime valmis. Oleme tabelis esimesel kohal, peame seda hoidma. See on väga positiivne. Kindlasti annab see emotsiooni ja enesekindlust juurde. Arvan, et viimane 0 : 4 [kaotus] ei olnud nii objektiivne. Näitasime täna, et kõik on meie käes. Kui mängime oma jalgpalli, siis on kõik võimalik. Vead, mis esimesel mängul tegime, said parandatud. Mängu sai nautida," lausus Vassiljev matši järel intervjuus ETV 2-le.

Paide juhendaja Vjatšeslav Zahovaiko oli kaotuses pettunud, kuid kiitis hoolealuseid hea esituse puhul.

"Kaotada on ikka valus, aga kui hinnata meie panust tervikuna, siis ei saa midagi ette heita. Mängisime väga suure südame ja kirega ning tahtsime mängu võita. Täna läks nii, aga kui jätkame hea suhtumisega, siis usun, et püsime ikka tipus," sõnas Zahovaiko.

Uueks liidriks kerkinud Levadia on kümne matšiga kogunud 25 punkti. Paide langes teiseks, neil on koos 23 silma. Seitsmest mängust viis võitnud tiitlikaitsja FC Flora on ainus kaotuseta meeskond, nad on 17 punktiga kolmandal kohal.

Eile tegi järjekordse südi partii Tallinna Legion, kuid ometi jäädi taas punktideta. Seekord kaotati 1 : 2 linnarivaalile ja tiitlikaitsjale Florale. Lilleküla tiim on meistriliigas püsinud kaotuseta 25 kohtumist järjest. Päeva teistes mängudes kaotas Tartu Tammeka kodus 0 : 1 FC Kuressaarele ja Narva Trans samuti kodus 1 : 2 Nõmme Kaljule. Kõik mängud peeti pärismurul, kuid vihmasajud olid vähemalt Tartus ja Narvas muutnud platsid väga pehmeks, nii et ladusa ja voolava mängu asemel tuli keskenduda pigem võitlusele.

Rauno Sappinen viis Flora juhtima 19. minutil. Legion püsis pikalt mängus sees ja tekitas ka ohtlikke olukordi, kuid 78. minutil duubeldas florakate tabamuste hulga Sappineni asemel platsile sekkunud nimekaim Rauno Alliku. Päris matši lõpu eel lõi Sander Puri ühe värava tagasi, kuid enamaks jõudu ei jätkunud.

„Ootasime rasket mängu, Legion on väga hea meeskond, kellega on kõigil keeruline,“ tõdes Flora ründaja Sergei Zenjov Soccernet.ee otseülekandes.

Pettunud Sander Puri lisas omalt poolt: „Mänguliselt suutsime kohati kontrollida ja palli normaalselt liigutada. See esimene värav... Sappinenile ei tohi nii palju ruumi anda ja kohe karistati ära. Kui viisime jõud ettepoole, siis löödi teine. Ei saanud jälle punkte, kahju noh. Jääb ikka kripeldama. Mängu võib ju olla, aga kui punkte tabelisse ei saa, siis ei saa rahul olla.“

Suurtest vihmasadudest libedal ja porisel Tamme staadionil pidasid päeva teise lahingu Tartu Tammeka ja FC Kuressaare. Väljakuperemeeste mängumasin oli viimastes kohtumistes tõrkunud ning paremini ei läinud ka täna, kui Märten Pajunurme 74. minutil realiseeritud penaltist teeniti viies kaotus järjest. Penaltile eelnevalt oli Tammeka poolkaitsja Mihkel Järviste näinud enda nina ees teist kollast kaarti, nii et tartlased pidid viimase veerandtunni saama hakkama ühemehelises vähemuses.

Teisel poolajal vahetusest platsile pääsenud ja sellega Tammeka särgis Premium liiga debüüdi teinud Taijo Teniste nentis Soccernet.ee ülekandele antud intervjuus, et Tammeka ärkas justkui alles pärast kaotusseisu jäämist.

"See oli okei periood, aga seda tahaks näidata terve mängu vältel. See lõpp näitas, et oleme suutelised näitama ilusat jalgpalli ka sellisel väljakul. Aga nii on vaja algusest peale mängida," ütles Teniste.

Kuressaare pallur Rasmus Saar tõdes, et alguses oli plats väga harjumatu ja pehme, nii et mõnes kohas sai ainult uisutada. "Teisel poolajal olime juba väljakuga enam-vähem harjunud," märkis Saar.

Narva Trans jäi Pavel Marini 33. minuti ja Vladimir Avilovi 44. minuti väravatest Nõmme Kalju vastu poolajavileks 0 : 2 taha, kuid Gleb Pevtsovi 87 minuti tabamus tegi mängu lõpu üpris pingeliseks. Kalju suutis siiski matši 2 : 1 võidusadamasse tüürida ja nii tõustis ka tabelis Transist mööda neljandaks.

Kalju avavärava autor Pavel Marin tõdes Soccernet.ee ülekandele antud mängujärgses intervjuus, et nende murekohaks on see, et neile lüüakse just mängude lõpus väravaid. Üldiselt leidsis ta aga, et meeskonna vorm liigub ülesmäge ja mängupilt muutub aina paremaks.

Transi väravavaht Richard Aland arvas, et parema õnnestumise korral võinuks tulemus hoopis nende kasuks olla. Sarnaselt Tartuga oli ka Narvas Kreenhomi staadioni muruväljak väga pehme ning nõnda pidid Aland resümeerima, et eks kogu see mäng üks paras ukerdamine ja võitlus oli.

"Töötame edasi, näeme vaeva ja küll tuleb," lisas piirilinlaste puurilukk siiski optimistlikult.

Premium liiga nädalavahetus jätkub pühapäeval kell 15, kui Paides kohtuvad liidrite lahingus kohalik linnameeskond ja Tallinna Levadia.