Märt Rosenthal (paremal) takistamas Kalev/Cramo tähte Marcus Keene'i.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
8. mai 2021, 18:46

BLOGI | Pärnu üllatas Kalevit ja läks seeriat 1 : 0 juhtima!

Paf Eesti meistriliigas algasid kullamängud. Pärnu alistas kolme võiduni toimuva seeria avamängus 81 : 76 Kalev/Cramo ja läks seeriat 1 : 0 juhtima. Matši käiguga saab tutvusa allolevas otseblogis.

Tänavu juba kohaliku karikasarja ning Eesti-Läti liiga võitnud Kalev/Cramo lõpetas meistriliiga põhihooaja esikohal, mistap alustas Tallinna sats kohamänge poolfinaalis. Kuue vigastatud põhimeheta pallinud Kalev alistas seal esimeses matšis Rakvere Tarva alles lisaajal 108 : 100, järgnevas kahes kohtumises naasis koosseisu Marcus Keene ning valitsev Eesti meister võitis need kindlalt 98 : 83 ja 91 : 78.

Nii Eesti-Läti liigas kui kohalikus meistriliigas põhihooaja teisena lõpetanud Pärnu Sadam on kohamängudes saanud valusaid nähvakaid, kui superkarika poolfinaalis kaotati Rakvere Tarvale ja Eesti-Lätis liigas veerandfinaalis Ogrele.

"Õppisime neist kaotustest päris palju ja nüüd saame meistriliigas näidata, et suudame ka suurtest matšides võita," sõnas Pärnu soomlasest mängujuht Edon Maxhuni Õhtulehele finaalmängude eel. Nii alistaski Pärnu veerandfinaalis Kalev/TLÜ 88 : 76 ja 78 : 68, kuivalt sammuti üle ka Rapla Avis Utilitasest (76 : 69, 79 : 72 ja 67 : 60), sealjuures viimane alistati hooajal kõigis kaheksas omavahelises matšis.

18:45
Eigo Kaljurand

LÄBI! PÄRNU VÕITIS MÄNGU 81 : 76 JA LÄKS SEERIAT JUHTIMA 1 : 0!

18:44
Eigo Kaljurand

Keene üritab üle kahe mehe käte kaugelt, kuid vise jäi väga lühikeseks. 

18:43
Eigo Kaljurand

15 sekundit enne lõppu tabas Maxhuni kaks vabaviset, Pärnu ees 79 : 76! Mida suudab Kalevi peatreener Roberts Stelmahers minutilselt mõttepausil välja joonistada? Puusalt pakuks, et Keene võtab üksi ette ja paneb, aga eks näis.

18:42
Eigo Kaljurand

Lewis eksis korvi alt, pall jäi lahtiseks, kui Dorbek ei suutnud seda päästa. 16 sekundit lõpuni, pall 77 : 76 eduseisus läheb Pärnule. Kas tõesti suudab Pärnu seda seeriat juhtima minna?

18:41
Eigo Kaljurand

Maxhuni võttis Dorbeku ette, jõudis korvi alla ja taas Pärnu peal ühega!

18:40
Eigo Kaljurand

Keene võttis Jaunzemsi ette ja tabas keerulise viske keskpositsioonilt! Kalev ees 76 : 75, Pärnu võttis aja maha.

18:38
Eigo Kaljurand

Keene murdis väga lihtsalt korvi alla ja viis Kalevi kahega ette, kui Maxhuni sopsas vastu kolmese. 52 sekundit enne matši lõppu Pärnu peal silmaga!

Sealjuures pallis Pärnu viimastel minutitel ilma Rosenthalita, kes sai paugu nina pihta ja mees lapiti riietusruumis.

18:37
Eigo Kaljurand

Toomi ja Jaunzemsi tabamused tõid tabloole viigi 72 : 72.

18:35
Eigo Kaljurand

Jaunzems sai kätte ründelaua ja tõi Pärnu kahe punkti kaugusele, kuid kaitses tegi Kirves asjatu vea Thomasele, kes sopsas mõlemad vabavisked ning Kalev taas peal neljaga: 72 : 68.

18:31
Eigo Kaljurand

Devin Thomas on tõusmas õhtu sangariks! Kalevi viimased kuus punkti on tulnud temalt korvi alt, 4 minutit minna, tallinlased peal 70 : 66.

18:29
Eigo Kaljurand

Valgelt veel üks kolmene ja tablool viik! Pärnu on võtnud juba 31 kaugviset, millest on tabanud 10.

18:28
Eigo Kaljurand

Pärnut hoiavad veepeal kolmesed, kui kaugelt sopsasid nii Valge kui Kangur, sealjuures viimase viset suutis Kurbas korralikult segada. Kalev on viimased viis silma saanud kirja vabaviskejoonelt, millega Kalev on  veel peal 64 : 61.

18:24
Eigo Kaljurand

Keene ja Lewis võtavad mängu üle. Esimene pani kiirrünnakul viimasele keerulise söödu, mille Lewis läbi häda kätte sai ja viis Kalevi ette 59 : 55. Järgnev Pärnu rünnak päädis pallikaotusega ja rahulolematu Kangur võttis tehnilise, millele järgnenud vabaviske sopsas Keene. 

18:21
Eigo Kaljurand

Jaunzems viis kahesega Pärnu viimase veerandi alguses neljaga ette, kuid Kalevi poolt vastasid Keene ja Lewis üle käe visatud kolmestega, millega nad taastasid eduseisu. 55 : 57 kaotusseisus võttis Pärnu loots Rannula aja maha.

18:19
Eigo Kaljurand

Pärnu on kolmanda veerandi järel peal 53 : 51! Sealjuures on kodumeeskond viimased neli ja pool minutit kuival ehk rünnak on päris sassis. Kui esimesel poolajal õnnestus neil palli kenasti korvi alla sokutada, siis teisel poolajal on Kalev võtnud rohkem keerulisi viskeid.

18:15
Eigo Kaljurand

Maxhuni sai käe soojaks, kui tabas kaks kauget kahest, millest viimane viis taas Pärnu ette (53 : 51). Hästi töötab ka Pärnu kõrge press, mille alt on Kalevile keeruline rünnakuid üle saada.

18:08
Eigo Kaljurand

Pärnu eduseisu jätkus vaid viivuks, sest Kalevi poolt sopsas Keene kaugelt ja Kaufmanis korvi alt, samal ajal külaliste rünnakud päädisid üsna rumalate pallikaotustega. Arusaadavalt võttis Rannula kiiresti aja maha, sest liinid läksid päris sassi.

18:05
Eigo Kaljurand

Kalevil kaitse jooksis päris sassi ning Jaunzems sai täiesti vabalt kolmest üritada. Lätlane ei eksinud ja Pärnu juhib 47 : 46! Sealjuures on külalised võtnud 25 kaugviset, Kalev vaid seitse. 

18:04
Eigo Kaljurand

Maxhunit ja Keene'i on päris kummaline vaadata, sest mõlemad mehed on platsilt tabanud kaheksast viskest vaid üle. Kuigi mõlemad rünnaku panevad hästi käima ja palli liikuma, siis Keene on sealjuures teinud juba neli pallikaotust.

18:02
Eigo Kaljurand

Kuigi Pärnu jõudis 41 : 41 viigini, siis Keene sai kaugviskest käe valgeks ja viis kodumeeskonna taas kolmega ette.

Loe rohkem