Mait Patrail.Foto: Aldo Luud
Käsipall
10. mai 2021, 13:00

HEA UUDIS: Mait Patrail pikendas Saksamaa tippklubiga lepingut

Möödunud nädal tõi välismaal mängivatele Eesti käsipalluritele nii rõõmusõnumeid kui ka kibedamaid kogemusi. Juba teatatud Alina Molkova kullavõidu kõrval Luksemburgist oli ehk tähtsaimaks teateks Mait Patraili lepingupikendus Saksamaa ja Euroopa tippu kuuluva Rhein-Neckar Löweniga, kirjutab portaal Handball.ee.

Pärast kaheksat hooaega TSV Hannover-Burgdorfi särgis ühines kaheksal aastal Eesti parimaks käsipalluriks valitud Patrail eelmisel suvel Rhein-Neckar Löweniga. Eestlase mänguaeg ja saadav vastutus on kahekordse Saksamaa meistri ridades hooaja vältel pidevalt kasvanud.

"Esimesed jutud klubiga sai peetud juba jaanuaris, kuid kuna peatreener Martin Schwalb lahkub Hamburgi, siis selgusetus treeneritoolil ja ka majanduslik seis venitasid läbirääkimisi. Aprilli jõudsime kahepoolselt rahuldavale kokkuleppele ja nii jätkan veel aasta Löwenis," selgitas 33aastane Patrail.

"Ilija Abutovici ja Jesper Nielseni vigastuste järel on Maidust saanud meie meeskonna võtmemängija kaitses. Kuna Nielsen lahkub tiimist, kasvab tema roll veelgi," hindas Schwalb eestlase tähtsust klubi kodulehel. Suvel HSV Hamburgi tüürima siirduva peatreeneri asemel asub "lõvisid" juhtima senine abitreener Klaus Gärtner.

"Gärtner usaldab mind samuti ning viimasel ajal mängin peaaegu 60 minutit, seega kurta ei saa. Sellises tippmeeskonnas tahaks kõik mängida, nii et loomulikult on mul uue lepingu üle hea meel. Pere on samuti rahul, ehkki õieti pole veel Mannheimi sisse elanud, sest aasta on koroonaviiruse tõttu nii keeruline olnud," sõnas Patrail.

"Tänavune hooaeg jätkub veel pikalt ja kahe nädala pärast on ees kõrghetk, kui kodusaalis mängime Euroopa liiga Final Fouri. Kahju, et publik sel tähtsal hetkel meid toetama ei saa tulla. Aga küllap Bundesligas esiviisikus ikka lõpetame ja nii saame eurosarja ka uueks hooajaks," vaatas Patrail tuleviku suunas.

Täispikka uudist loe siit.