KAS UEFA TOHIB SUPERLIIGA LOOMIST KEELATA? Kui üheksa suurklubi on tõotanud truudust UEFA-le, siis Madridi Real, Barcelona ja Torino Juventus pole veel seda teinud. Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
10. mai 2021, 18:18

KAS VUTISÕDA JÄTKUB? Barcelona, Madridi Real ja Juventus kaaluvad UEFA vastu kohtusse minekut

Kolm nädalat tagasi teatasid tosin Euroopa suurklubi jalgpalli Superliiga loomisest, kuid vähem kui 48 tunniga loobusid enamik neist plaanist. Kui üheksa Superliigast ametlikult lahku löönud satsi said UEFA-lt karmid karistuse, siis Barcelona, Madridi Real ja Torino Juventus pole ideest lõplikult loobunud. Väidetavalt kaalub UEFA nende Euroopa sarjadest väljaviskamist, millega klubid võtaksid ette kohtutee, kus küsimus poleks enam vutis, vaid laiem: milline on liigade ja alaliitudel võim ning kas see ei lähe vastuollu Euroopa Liidu monopolivastaste seadustega?

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) president Aleksander Ceferin ütles möödunud nädala lõpus, et tosinast klubist üheksaga on saadud kokkuleppele ja Superliiga on unustatud. "Need klubid mõistsid kiiresti omi vigu ja võtsid kasutusele meetmeid, millega näitavad oma tulevast pühendumust Euroopa jalgpallile. Sama ei saa öelda niinimetatud superliigas jätkuvalt osalevate klubide kohta ja UEFA tegeleb nende klubidega hiljem," vihjas ta Barcelonale, Madridi Realile ja Torino Juventusele.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99