Russell Westbrook.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
11. mai 2021, 09:46

VIDEO | ÜLIVÕIMAS! Westbrook purustas igivana NBA rekordi

Korvpalliliigas NBA võttis Washington Wizardsi tagamängija Russell Westbrook möödunud ööl kohtumises Atlanta Hawksiga enda nimele kõigi aegade kolmikduublite rekordi – 182. Ta möödus sellega 1974. aastal karjääri lõpetanud legendaarsest Oscar Robertsonist, kes suutis neid koguda 181.

32aastane Westbrook jõudis kolmikduublini ehk kahekohalise arvuni kolmes statistilises näitajas neljanda veerandaja alguses, kui võttis maha oma kümnenda lauapalli. Lõpuks kogunes ameeriklasele 28 punkti, 21 resultatiivset söötu ja 13 lauda. Vaatamata tema pingutustele sai viimasel ajal suurepärases hoos olev Washington võõral väljakul Atlantalt valusa kaotuse – neile jäädi alla tulemusega 124 : 125. Seejuures saatis Westbrook mõned sekundid enne lõppu teele kolmese, mis oleks pealinnaklubi juhtima viinud, ent paraku ta ei tabanud.

Tagamängija tunnistas pärast matši, et tavaliselt pole tal kombeks enda saavutusi tähistada, ent selle rekordi puhul tegi ta erandi.

„Pühendun tohutult palju ainult selleks, et minu nime Oscari [Roberson], Magicu [Johnson] ja Jason Kiddi kõrval mainitaks. Noore poisina ei unistanud ma sellest kunagi ja olen väga tänulik selle hetke eest. Tavaliselt ma end õlale ei patsuta, kuid täna teen seda. Võtan korvpalli väga tõsiselt ja olen väga tänulik kõikidele oma meeskonnakaaslastele ja treeneritele. Eriliselt tänan perekonda, kes on nii palju oma aega ohverdanud, et saaksin teha seda, milleks suuteline olen,“ vahendas Westbrooki sõnu ESPN.

Teiste seas õnnitles teda kohe pärast matši video vahendusel ka Robertson. „Russell Westbrook, olen sinu üle väga õnnelik. Su pere on väga uhke. Tervitan sind kõikide saavutuste puhul,“ lausus Robertson.

Westbrook hoiab enda nimel mitut kolmikduublitega seotud rekordit. Tema keskmiseks näitajaks on olnud kolmikduubel tervelt neljal erineval hooajal. Robertson on lisaks temale ainuke, kes suutnud seda ühel hooajal. 2019. aastal tegi Westbrook 11 järjestikuses matšis kolmikduubli. Hooajal 2016/17 sai ta kirja 42 kolmikduublit. Tunamullu tegi ta n-ö kahekordse kolmikduubli, kui viskas Los Angeles Lakersi vastu 20 silma, jagas 21 tulemuslikku söötu ja võttis maha 20 lauapalli. Varem oli sellega hakkama saanud ainult legendaarne Wilt Chamberlain.

Washington langes pärast kaotust idakonverentsis kümnendale kohale. Põhihooajal on neil järel veel kolm matši ning meeskonnal on jätkuvalt olemas šanss play-off'i jõudmiseks. Alates käimasolevast hooajast toimub play-in'i turniir, kus konverentside 7.–10. meeskonnad selgitavad viimased kaks kohamängudele pääsejat. 

Tabeliseis: