Siim SuklesFoto: Aldo Luud
Spordivaria
13. mai 2021, 11:58

Kui vajad abi, helista ohvriabi kriisitelefonile 116 006, mis on tasuta ja töötab ööpäev läbi.
Kui sul on lugu, mida tahad rääkida, kirjuta [email protected].

EOK peasekretär teeneka võrkpallitreeneri juhtumist: ei saa süüdistada inimest ilma konkreetsete faktide ja tunnistajateta, teades, et ta ei saa ennast kaitsta (18)

Eesti treenerite liit saatis teisipäeval laiali pressiteate, kus kirjutati teeneka võrkpallitreeneri, 2007. aastal surnud Raimund Pundi laste väärkohtlemisest. Eesti olümpiakomitee (EOK) peasekretär Siim Sukles tegi sotsiaalmeedias teemakohase postituse, milles taunib ahistamist ja väärkohtlemist, kuid meenutab ka kristlikku põhimõtet, et ei saa süüdistada inimest ilma konkreetsete faktide ja tunnistajateta, teades, et ta ei saa ennast kaitsta või selgitusi anda.

Siim Suklese postitus täismahus:

"Ei ole mingit vahet, kas ahistamine ja väärkohtlemine on toimunud 30, 20 või 5 aastat tagasi. Või eile. Pole vahet, kas see juhtus koolis, kodus või trennis – sellele tegevusele ja sellest teadjate tegevusetusele puudub vabandus ning mõistmine.

Eesti Olümpiakomitee on juba kaks aastat tagasi lisanud Eesti Antidopingu ja Spordieetika SA tegevusvaldkonnale juurde spordis igasuguse väärkohtlemise ennetamise. Koostöös SA ja justiitsministeeriumiga on korraldatud rahvusvaheline konverents, kus osalesid kümned meie treenerid. Igasuguse ahistamise vastased loengud on lülitatud treenerite koolitusmoodulitesse. On ilmunud teemaartiklid EOK ajakirjas „Liikumine ja sport“.

Sellel aastal näitasid sajad meie tipp- ja noorsportlased „valge kaardi“ kampaania päeval välja oma selget suhtumist igasuguse diskrimineerimise vastu. Kooliealistele sportlastele on läbi koolituse „Lase tiiger välja“ aastate jooksul jagatud antud teemadel käitumisjuhiseid ning seisukohti.

Siiski meenutan kristlikku põhimõtet, et ei saa süüdistada inimest ilma konkreetsete faktide ja tunnistajateta, teades, et ta ei saa ennast kaitsta või selgitusi anda. See käitumine meenutab nõukaaegset käitumist, mis tundub, et on siiani kusagil veel olemas."

Ei ole mingit vahet, kas ahistamine ja väärkohtlemine on toimunud 30, 20 või 5 aastat tagasi. Või eile. Pole vahet, kas... Posted by Siim Sukles on Neljapäev, 13. mai 2021