Porto linnas asuv Estadio do Dragao võõrustab 29. mail Manchester City ja Londoni Chelsea vahelist meistrite liiga finaalmatši.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. mai 2021, 14:40

AMETLIK: türklased peavad taas meistrite liiga finaalist suu puhtaks pühkima

Euroopa jalgpalli katusorganistasioon UEFA teatas, et 29. mail peetav meistrite liiga finaal viiakse Istanbulist üle Portosse.

Põhjuseks mõistagi koroonapandeemia ja see, et finaalis kohtuvad Inglismaa klubid Manchester City ja Londoni Chelsea. Kuna Türgi on Suurbritannia jaoks n-ö punases nimekirjas, kust naastes peab jääma karantiini, tuli UEFAl leida finaalmänguks alternatiivne variant ja selleks osutus Portugal, mis on brittidel rohelises nimekirjas. UEFA on kinnitanud, et matši pääseb vaatama mõlema meeskonna 6000 poolehoidjat.

Iseenesest kõige loogilisem olnuks hoopis see, kui finaal oleks peetud Inglismaal, kuid läbirääkimised Suurbritannia valitsusega jooksid liiva.

Türklased peavad seega juba teist aastat järjest Euroopa klubijalgpalli suurimast mängust suu puhtaks pühkima: mullu viidi Istanbuli planeeritud esikohamäng üle Lissaboni, kus Müncheni Bayern alistas 1 : 0 Pariisi Saint-Germaini.

"Türgi jalgpalliliit ja selle juhid on olnud alati UEFA jaoks head partnerid ja ma loodan, et saan olla Istanbulis ja mujalgi Türgis meistrite liiga finaalil ja paljudel teistel mängudel juba lähitulevikus," lohutas UEFA president  Aleksander Ceferin türklasi.