Lamont Marcell Jacobs võitis Toruni sise-EMil 60 m jooksus 6,47ga kulla. Karl Erik Nazarov sai seal mäletavasti 6,67ga seitsmenda koha.

Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
15. mai 2021, 12:32

VIDEO | Toruni sise-EMil kulla võitnud sprinter püstitas võimsa rahvusrekordi

Tänavu Toruni sise-EMil 60 m distantsil 6,47ga kulla võitnud Lamont Marcell Jacobs sai võimetekohase aja kirja ka 100 meetri jooksus, kus püstitas ajaga 9,95 (+1,5 m/s) uue Itaalia rekordi.

Senine rahvusrekord 9,99 kuulus 2018. aastast Filippo Tortu nimele.

26aastane Jacobs kärpis sellest neli sajandikku üleeile Savonas toimunud võistlusel eeljooksus. Finaalist, mille võitis 21aastane Lorenzo Patta ajaga 10,13, otsustas ta pärast loobuda.

„Juhtunu pole veel kohale jõudnud. Teadsin pärast sise-EMi ja teatejooksuvõistlust, et olin väga heas vormis. Mu eesmärk oli 10 sekundi alistamine ja olen õnnelik, et selle täitsin. Elukaaslane ja lapsed elasid mulle kaasa televiisori vahendusel. Nad on väga uhked. Nägin oma stardi kallal palju vaeva ning olin enne jooksu pisut närviline, sest mul olid kõrged ootused. Tugev konkurent [Patta] annab mulle lisamotivatsiooni ning usun, et võin oma Itaalia rekordit veel parandada. Oleksin tahtnud ka finaalis joosta, kuid soojenduse ajal tekkis väike kramp,“ vahendas Jacobsi sõnu Rahvusvaheline kergejõustikuliit.

Itaallase senine isiklik rekord oli 2019. aastast 10,03. Tänavust maailma hooaja edetabelit juhib 9,88ga ameeriklane Trayvon Bromell.

Üleeile tegi hooaja avastardi ka valitsev 200 m jooksu maailmameister Dina Asher-Smith. Britt läbis pool staadioniringi 22,56ga, edestades Beth Dobbinit 50 sajandikuga.

„Hea on tagasi võistlusrajal olla. Doha MMist on poolteist aastat möödunud ja tore oli seda distantsi [200 m] taas joosta. Ootan põnevusega oma hooaja esimest Teemantliiga võistlust Gatesheadis. Viimase aasta jooksul pole pandeemia tõttu Suurbritannias väga palju võistlusi olnud,“ sõnas Asher-Smith.

Teemantliiga hooaja avavõistlus toimub 23. mail Gatesheadis.