Eesti sõudenelik EMil

Foto: Fred Killing / sõudeliit
Sõudmine
15. mai 2021, 15:22

HÄSTI! Eesti neljapaat pääses hooaja tähtsaimal võistlusel finaali (1)

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo (34), Tõnu Endrekson (41), Allar Raja (37) ja Jüri-Mikk Udam (26) pääses Šveitsis Luzernis toimuval viimasel Tokyo OMi kvalifikatsiooniregatil kindlalt finaali.

Eesti paatkond võitis teise eelsõidu ajaga 5.59,06. Teisena lõpetas Ukraina (6.08,25), kolmandana USA (6.11,39) ja neljandana Tšehhi (6.15,97).

Esimese eelsõidu parim oli Venemaa (5.50,43), järgnesid Rumeenia (5.53,50), Prantsusmaa (5.56,77) ja Leedu (6.24,02).

Kui Eesti ja Venemaa pääsesid otse finaali, siis teised jätkavad võistlust vahesõidust, kus selgitatakse ülejäänud neli finalisti.

Hiljuti tuli teade, et finaalid, mis pidid esialgu toimuma esmaspäeval, tõsteti ilmaprognoosi tõttu pühapäeva hommiku peale. Nimelt ennustatakse ülehomseks keerulisi olusid. Praeguse seisuga loodetakse finaalidega alustada Eesti aja järgi homme 11.10st.

Tokyo olümpiale lendavad üheksast paadist kaks paremat. Seniste tulemuste põhjal näib olümpiapilet eestlastele vaid vormistamise küsimus. Kuu aega tagasi saavutas meie nelik EMil 3. koha (ettepoole jäid riigid, kel olümpiakoht juba olemas) ning kahe nädala eest võideti Zagrebis MK-etapp. 

„Oleme end mänginud olukorda, kus tuleme [starti] favoriitidena. Kui saame enda tööga normaalselt hakkama, ei tohiks kvalifitseerumisega probleeme olla,“ oli Taimsoo enne öelnud viimast kvalifikatsiooniregatti.

Luzernis osaleb veel kaks Eesti paatkonda. Kahepaat koosseisus Mihhail Kuštein ja Johann Poolak sai oma eelsõidus kuuenda koha ning jätkab võistlemist vahesõidus. Kergkaalu kahepaat (Elar Loot ja Ander Koppel) oli oma eelsõidus neljas ning jätkab samuti vahesõidus.