Viljandi Tulevik pole peatreener Jaanus Reiteli (keskel) käe all hoogu üles saanud.

Foto: Aldo Luud
Jalgpall
15. mai 2021, 16:44

Viljandi Tulevik sai taas valusa kaotuse. Saag: „Noortele peab tegema väikese peapesu.“ (3)

Jalgpalli meistriliigas alistas Kuressaare 2 : 1 Viljandi Tuleviku, Tallinna FCI Levadia 4 : 0 Pärnu Vapruse ja Tallinna Legion 3 : 0 Narva Transi. Ära jäi Flora ja Tartu Tammeka matš, sest viimase mängija andis positiivse koroonaproovi, mis saatis terve meeskonna isolatsiooni.

Hooaega üle kivide-kändude alustanud Viljandi Tulevik sai järjekordse valusa hoobi, kui nad kaotasid kodustaadionil Kuressaarele. Esimest väravat pidi ootama 58. minutit, kui Kaimar Saag skooris Carson Buschman-Dormondi eeltööst.

Seejärel algas Silver Alex Kelderi sõu. 64. minutil jäi Tulevik vähemusse, sest Ridwan Babatunde tegi viimase kaitsjana Kelderi vastu vea ning teenis punase. Järgnenud karistuslöögi realiseeris 68. minutil Märten Pajunurm. Seitse minutit hiljem skooris Kelder juba ise ja ning 77. minutil sai ta päeva teise kollase kaardi, mis tähendas eemaldamist. Rohkem matšis väravaid ei nähtud ja Kuressaare sai tabelisse kirja olulised kolm punkti.

Viljandi Tulevik on kümnest matšist teeninud vaid viis punkti, sealjuures on nende kaitsjad sageli eksinud lihtsates olukordades ja ise endale ehitanud. Mäng Kuresaare vastu polnud erand. „Raske öelda, millest see tuleb. Noortele peab tegema väikese peapesu, nii ei saa lasta. Mängu ju oli,“ rääkis Viljandi ainsa värava löönud Saag Soccerneti ülekandes.

„Rumalad vead, muidu pole viga midagi. Pead on maas, aga homme läheb üle,“ tunnistas Saag, et usk püsib. 

Pärnus toimunud mängus viis Strahinja Krstevski Levadia juba 12. minutil ette, kuid esimesel poolajal tallinlased ei suutnudki liiga punase laterna väravalukku rohkem lahti muukida. Kuid 50. minutil skooris Anton Tolordava, veerandi tundi hiljem lisas ühe Rasmus Peetson ja 70. minutil viimistles penaltist 4 : 0 lõppskoori Zakaria Beglarišvili.

Ühepoolse skooriga päädis ka Narvas toimunud Transi ja Tallinna Legioni lahing. Viimastel kulus esimese värava löömiseks 55. minutit, kui nime sai protokolli Artjom Artjunin. Kohtumise lõppseisu 3 : 0 vormistas Legioni ründaja Nikita Andrejev, kes skooris 71. ja 77. minutil.

Tartu Tammeka esindusmeeskond pandi ühe positiivse koroonaproovi tõttu eneseisolatsiooni, mistõttu lükkuvad edasi nende kaks järgmist mängu. Täna pidid nad kohtuma Floraga ja 18. mail Legioniga.