Alissoni värav kindlustas Liverpoolile 2 : 1 võidu

Foto: EPA/Scanpix
Jalgpall
16. mai 2021, 21:30

VIDEO | Väravavaht Alissoni üleminutite värav jättis Liverpooli lootuse ellu

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas alistas mullune meister Liverpool võõrsil 2 : 1 West Bromwich Albioni. Õhtu kangelaseks tõusis Liverpooli brasiillasest puurivaht Alisson Becker, kes lõi viiendal üleminutil peaga värava ja hoidis sellega elus klubi meistrite liigasse pääsemise lootused.

Liverpool oli kohtumise eel keerulises seisus, sest meistrite liigasse pääseb Inglismaa neli parimat satsi, aga nemad hoidsid tabelis viiendat kohta. Kohtumist läks 15. minutil Hal Robson-Kanu väravast juhtima kodustaadionil pallinud West Brom.

Matši valitsenud Liverpool suutis viigistada 33. minutil, kui jala sai valgeks Mohamed Salah. Kuid 95. minutiks polnud külalised suutnud teist tabamust kätte saada ja nii saadeti nurgalöögi ajal väljakumängijatele appi kollkipper Alisson Becker. Mees suunaski Trent Alexander-Arnoldi nurgalöögi peaga posti kõrvale, millega meeskond võttis olulise 2 : 1 võidu.

Mees on Liverpooli ajaloos esimene puurivaht, kes sahitas vastase võrku. Inglismaa kõrgliiga ajaloos on Brasiilia koondislane kuues väravavaht, kes tiimi kasuks värava löönud, sealjuures oli ta esimene, kelle tabamus tõi tööandjale võidu.

Alisson pühendas värava isale, kes selle aasta alguses uppus. „Ma olen liiga emotsionaalne,“ tõdes väravavavaht, kellel läksid silmad märjaks. „Minu ja mu perega on väga palju juhtunud. Jalgpall on mu elu ja nii kaua kui mäletan, olen isa käekõrval mänginud. Loodetavasti ta nägi seda ja tähistab seda kõrgemal.“

Võit ei tõstnud Liverpooli veel neljandale kohale, kuid jättis nende lootused ellu. Kaks vooru enne Inglismaa kõrgliiga hooaja lõppu on punasärkidel koos 63 punkti, Londoni Chelseal on üks ja Leicester Cityl kaks silma enam. Liverpooli kasuks räägib aga see, et nende ees olevad kohkurendid kohtuvad tänavu korra omavahel, samal ajal nad ise mängivad Burnley ja Crystal Palace'iga.

Standings provided by SofaScore LiveScore