Foto: Bethesda / Microsoft
Esport
18. mai 2021, 15:33

PlayStation 5 omanikud jäävad ilma Bethesda järgmisest suurteosest

Mullu raputas mängutööstust Microsofti otsus ära osta Zenimax Media ning selle alla kuuluvad mängustuudiod, sealhulgas „Fallout“ ja „The Elders Scrolls“ arendaja Bethesda. Tehing, mille hinnaks sai ulmelised 7,5 miljardit dollarit, andis mõista, et tulevikus võivad stuudio teosed jõuda vaid Microsofti platvormidele.

Ametlikult kinnitas seda Phil Spencer tänavu märtsikuus, kui kõnealune tehing lõpuks heaks kiideti. „Kui te olete Xboxi klient, siis ma tahan, et te teaksite, et me tahame luua suurepäraseid eksklusiive platvormidele, millel eksisteerib Game Pass,“ rääkis Spencer toona.

Üheks esimeseks suureks teoseks, mis muude platvormide omanike jaoks tabamatuks jääb, on Bethesda suurejooneline kosmoserollikas „Starfield“. Kuigi Bethesda teoste tulevik oli juba varem selge, tuli siiski paljude jaoks väikse üllatusena VentureBeati ajakirjaniku Jeff Grubbi väide, et „Starfield“ vaid PC ja Xboxi konsoolidel ilmub.

„Starfield“ kuulutati välja 2018. aasta suvel. Tänavu on Bethesda valmis seda esmakordselt pikemalt esitlema. Väidetavalt juhtub see E3 digitaalse mängumessi raames, ilmavalgust peaks teos aga nägema 2022. aastal.

Analüütiku Daniel Ahmadi sõnul on tegemist järjekordse näitega sellest, kuidas Microsoft ehitab enda ökosüsteemi ümber Xbox Game Passi – kuutasupõhise teenuse, mis pakub kasutajatele võimalust mängida ohtralt erinevaid AAA-teoseid.

Irooniliseks teeb kogu situatsiooni ka fakt, et ajakirjanik Imran Khani väite kohaselt üritas Sony mullu ise „Starfieldile“ sõrmed taha saada. Eksklusiivsuslepinguni siiski ei jõutud.