Kaia Kanepi.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
18. mai 2021, 16:31

KAHJU! Vapralt võidelnud Kanepi jäi pika lahingu järel USA imelapsele alla (3)

Kaia Kanepi (WTA 66.) piirdus Itaalias Parmas toimuval WTA 250 kategooria tenniseturniiril avaringiga. Ta jäi 17aastasele ameeriklannale Coco Gauffiga (WTA 30.) alla tulemusega 6 : 7 (6), 6 : 7 (7).

Avasetis, kus enamik geime kestsid väga pikalt, õnnestus 35aastasel Kanepil 5 : 3 ette pääseda. Seejärel võitis Gauff kolm järgmist geimi ning asus omakorda 6 : 5 juhtima. Eestlanna suutis seti kiiresse lõppmängu viia, kus tal oli ka seisul 6 : 5 kasutada settpall, ent paraku läksid järgmised kolm punkti noorele ameeriklannale.

Teises setis jäi Eesti teine reket üsna kiirelt 1 : 5 taha, ent tuli sellest seisust veel kiiremini välja ja suutis pärast väga pikka geimi seisul 5 : 5 lausa juhtima minna. Gauff viis seejärel sellegi seti kiiresse lõppmängu. Kanepil oli veel nii seisul 6 : 5 kui ka 7 : 6 settpall, kuid neid tal ära kasutada ei õnnestunud. Otsustavatel hetkedel oli talendikas ameeriklanna kindlam ja võttis lõpuks võidu.

Matš kestis kokku kaks tundi ja 20 minutit (esimene sett 1:09, teine 1:11). Kanepi lõi kolm serviässa, Gauff kuus. Eestlanna tegi seitse topeltviga, tema vastane aga ainult kolm.

Teises ringis kohtub Gauff itaallanna Camila Giorgiga (WTA 83.).