Marie Turmann ja Harri Lill.

Foto: (Maailma Kurlingu Föderatsioon)
Spordivaria
18. mai 2021, 16:50

Eesti alustas MMi võiduga, kuid kaotas seejärel valitsevale tšempionile

Eesti kurlingu esipaar Marie Turmann ja Harri Lill alustasid Aberdeenis toimuvaid segapaariskurlingu maailmameistrivõistlusi võiduga 10:3 Jaapani üle.

Eile hilisõhtuses mängus kontrollis mängu esimest poolt Eesti ja poolajaks juhiti juba 6 : 0. Pärast vaheaega õnnestus Jaapanil võtta kolm punkti, aga mängu lõpp kuulus taas Eestile.

„Oluline oligi hea start saada ja mulle tundus, et suutsime jääoludega kohaneda vastastest kiiremini. Arvestades homseid vastaseid, siis oli hea enesekindlust koguda, sest homme on ees suured mängud,“ sõnas Lill pressiteate vahendusel.

Teises kohtumises jäid Turmann ja Lill 6 : 9 alla valitsevale maailmameistrile Rootsile. Skandinaavlased alustasid mängu hästi, röövides esimeses voorus kolm punkti. Seejärel mäng võrdsustus ja pärast viiendat vooru oli seis viigis 4 : 4. Mängu murrang toimus kuuendas voorus, kui Rootsi võttis maksimaalsed viis punkti ja läks ette 9 : 4.

Täna ootab Eestit ees veel kohtumine Ameerika Ühendriikidega, kes püsib kaotuseta ja kellel kirjas võidud Hiina ja Jaapani üle.

Eesti võistkonna edasine ajakava:

18.05  Eesti vs USA

19.05  Eesti vs Uus-Meremaa

19.05  Eesti vs Norra

20.05  Eesti vs Hiina

20.05  Eesti vs Soome

21.05  Eesti vs Šveits

21.05  Eesti vs Inglismaa