Tyson Fury ja Anthony Joshua.

Foto: AFP/Scanpix
Võitlussport
19. mai 2021, 11:57

USA kohtuotsus pani sajandi poksimatši toimumise ohtu

Raskekaalu poksijate Anthony Joshua ja Tyson Fury kauaoodatud matši toimumine on ohus, sest Ameerika tsiviilkohtu sõnul peab viimane enne ringi astuma ameeriklase Deontay Wilderiga.

Britt Tyson Fury võitis WBC meistrivöö möödunud aasta veebruaris, kui Wilderi treener viskas seitsmendas raundis ringi valge rätiku. Lepingu järgi pidid mehed veel kokku minema, kuid koroonapandeemia tõttu jäi kordusmatš ära.

Nii leppisid Fury ning WBA, IBF ja WBO meistrivööd omav Joshua kokku omavahelise võitluse, mille võitja saaks endale kõik neli tiitlit ja absoluutse maailmameistri nimetuse. Kuid 14. augustiks planeeritud matš on tõsises ohus.

Nimelt soovib Wilder Furyga kolmandat korda kohtuda. Kuigi viimase sõnul lepingusäte, mille põhjal mehed pidid vastamisi minema, aegus oktoobris, siis tsiviilkohus sellega nõus polnud. Väidetavalt soovib ameeriklane matšist loobumise eest raha, kuid britt selle maksmisega nõus pole.

„Wilder on täielik nali. Ta küsis 20 miljonit matšist loobumise eest. Paistab, et pean ta kolju taas purustama,“ kirjutas Fury sotsiaalmeedias, millega andis märku, et ta pigem läheks ringi.

The Athleticu teatel asus uudiste valguses Joshua läbirääkimistesse urkainlase Oleksandr Usikiga, kellega nad poksiks WBO-tiitli eest. Kui Fury või Joshua oma madistamise kaotaks, siis ei saaks mehed enam poksida ka absoluutse maailmameistrite staatuse eest.

Viimati hoidis seda nimetus Lennox Lewis, kes sai absoluutseks ilmatšempioniks 1999. aastal, kui ta alistas Evandel Holyfieldi. Lewis hoidis seda enda nimel kuni 2004. aastani, kui ta lõpetas karjääri.