Konstantin Vassiljev tegi skoori ja aitas Flora väärt võiduni.

Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
19. mai 2021, 22:09

VIDEO | Flora tegi Levadiale tuule alla, Paide vireleb mõõnas (7)

Eesti vutiliiga keskses matšis toimus järjekorras 112. Tallinna derbi, kus Flora võitis kindlalt 4 : 2 Levadiat. Florakad püsivad Premium liigas 26 mängu järjest kaotuseta.

Kodumeeskonna Levadia jaoks algas matš väga keeruliselt. Juba 10. minutil andis Michael Lilander suurepärase söödu Konstantin Vassiljevile, kes viis Flora juhtima. Järgmise kuue minuti jooksul tegi Levadia kaks sunnitud vahetust, sest vigastada said põhimehed Bogdan Vaštšuk ja Milijan Ilic. 

Peagi skooris Rauno Sappinen, saates võrku Henrik Ojamaa hea söödu. 28. minutil lõi Ojamaa oma karjääri esimese tabamuse Eesti kõrgliigas. Kuigi skoori tegi ta tänavu esmakordselt, on mehe nimel kaheksa väravasöötu, mis on liiga parim näitaja.

Teise poolaja alguses tekkis Levadial väike lootus, sest Robert Kirss vähendas vahe 1 : 3 peale. Kuid Flora võttis ikkagi kindla võidu, 78. minutil lõi Markus Poom palli väravasse otse nurgalöögist. Päris lõpus skooris Levadia keskkaitsja Volodõmõr Baienko.

„Teisel poolajal lõi nende värav meid korraks rivist välja. Tekkisid mõned ärevad momendid, aga suures pildis ikkagi kontrollisime kohtumist. Hea algus sai määravaks,“ tõdes Flora peatreener Jürgen Henn ETV otseülekandes. 

Henrik Ojamaa jätkas: „Ma ei ütleks, et see oli puhas töövõit. Ainult kõva jooksimise ja võitlusega on raske mänge võita. Ka palliga on vaja rahu ja kvaliteeti. Olen meeskonna üle tänase esituse eest uhke.“

Verinoorelt Eestist Inglismaale Derby County akadeemiasse kolinud mees mängib üldse esimest hooaega Eesti kõrgliigas. Kuidas ta on oma senise panusega rahul? „Olen enda suhtes suhteliselt nõudlik. Eelkõige esituste osas. Statisika ja numbrid ei ole mulle võib-olla nii tähtsad. Kõik võtsid mind Floras hästi vastu ja tunnen, et liigume meeskonnaga õiges suunas.“

Henri Anier

Foto: Erki Parnaku

Hooaega hästi alustanud Paide Linnameeskonda on tabanud mõõn. Kolmapäeval kaotati koduplatsil 0 : 1 Viljandi Tulevikule. Keskeestlased on nüüd neli mängu järjest püsinud võiduta.

Paide mängis peaaegu terve matši vähemuses, sest keskkaitsja Ishaku Konda teenis juba neljandal minutil punase kaardi. Viljandi ei suutnud pikalt arvulist enamust maksma panna, kuid päris mängu viimastel sekunditel skooris endine Eesti koondise ründaja Kaimar Saag.

Paide jaoks algas mõõn 4. mail, kui võõrsil viigistati Kuressaarega. Seejärel kaotati Levadiale, viigistati Nõmme Kaljuga ja kaotati Viljandile. Viimasel ajal on Paide konkurendid suutnud ohjes hoida ka hooaja alguses pidevalt skoorinud Henri Anieri. Viimases viies kohtumises on koondise ründaja löönud ühe värava. 

„Selge see, et me polnud selliseks stsenaariumiks valmis,“ kommenteeris Paide peatreener Vjatšeslav Zahovaiko matši algust Soccernet.ee otseülekandes. „Meil oli hoopis teine mänguplaan. Suhtumine oli meeskonnal hea ja üritasime kolme punkti võtta. Täna läks nii. Etteheiteid mängijatele pole, välja arvatud Kondale. See oli õppimise koht ja ta teab ise ka, mida ta tegi ja mida oleks võinud teha.“

Tuleviku jaoks on omakorda tegemist väga kosutava kolme punktiga. 11 tänavu peetud mängust on võidetud vaid kaks. „Meil oli seda vaja!“ tõdes Tuleviku peatreener Jaanus Reitel Soccernet.ee otseülekandes. „Palju asju on läinud meie vastu. Ise oleme ka oma elu raskeks teinud, ega kellegi teise otsa pole vaadata. Täna suutsime külma pead hoida, kaitses korralikult püsida ja tekitada piisavalt momente. Õnneks vanameister tõi täna välja!“

Nõmme Kalju käis külas Pärnus ja purustas kohaliku Vapruse 7 : 1. Nõmmekate poolelt skoorisid Kaspar Paur, Aleksander Volkov (kaks väravat), Alex Matthias Tamm, Igor Subbotin, Deniss Tjapkin ning omavärava lõi pärnakas Magnus Villota. Vapruse auvärav kanti Enrico Veensalu nimele. 

Vapruse vorm on kehv: kolmest viimasest mängust on teenitud kaks 1 : 7 kaoutust, lisaks jäädi Levadiale alla 0 : 4. 

Narva Trans võitis teisipäeva õhtul 2 : 1 Kuressaaret. 

Standings provided by SofaScore LiveScore