Jüri Vips.

Foto: Twitter / @HitechGP
Auto-Moto uudised
20. mai 2021, 16:10

Vips sõitis Monaco kvalifikatsioonis neljanda aja, kuid stardib viiendalt kohalt

Jüri Vips (Hitech GP) sõitis vormel 2 sarja Monaco GP kvalifikatsioonis välja neljanda aja, kuid stardib kummalise süsteemi tõttu põhisõidule viiendalt kohalt.

Nimelt toimus tänane ajasõit kahes erinevas grupis, kus esmatähtis oli koht ja alles seejärel ajavõrdlus teises grupis sama koha saavutanud mehega.

See tähendab, et Vips stardib homsele sprindisõidule kuuendalt ja laupäeva õhtusele põhisõidule viiendalt kohalt, sest esimeseks sprindiks pööratakse kvalifikatsioonis esikümme tagurpidi. Laupäeva hommikul toimub teinegi sprindisõit, kuid tolle stardijärjekord on ümber pööratud esimese võidusõidu esikümme, nii et seda me veel ei tea.

A-grupis kihutanud Vips läbis Monaco tänavaringraja parimal katsel ajaga 1.21,523, mis oli 0,538 sekundi võrra kehvem kui võitjal Theo Pourchaire'il (ART GP). Nende vahele mahtus veel Oscar Piastri (Prema). B-grupi kiireim oli Robert Shwartzman (Prema), kellele järgnesid Dan Ticktum (Carlin) ja Ralph Boschung (Campos). Tegelikult oli Vipsi aeg parem nii Ticktumi kui ka Boschungi omast, ent Ticktum stardib põhisõidule eestlase ees.

Vipsi tiimikaaslane Liam Lawson oli eestlasest 0,4 sekundit aeglasem ja sõitis B-grupis välja kuuenda aja, mis annab talle nii homseks sprindiks kui ka põhisõiduks 11. stardikoha.

Ajasõidu esikümme, mis pööratakse homseks sprindiks tagurpidi:

Homne sprindisõit algab Eesti aja järgi kell 12.45, laupäevane sprint kell 9.20 ja põhisõit kell 18.15.

Olgu meenutatud, et Vips jäi avaetapil Bahreinis punktideta. Sarja juhib hiinlane Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) 41 punktiga.