Johannes Vetter tõestas eile Ostravas, et on jätkuvalt suurepärases vormis.

Foto: Reuters / Scanpix
Kergejõustik
20. mai 2021, 17:23

VIDEO | HIRMUÄRATAV HOOG! Vetter viskas kõigi aegade seitsmenda tulemuse: maailmarekord olnuks parem

Saksa odaviskaja Johannes Vetter (28) on olümpiahooaja alguses hirmuäratavas hoos – eile lennutas ta Ostravas oda 94.20 meetri kaugusele, mis on tänapäevase vahendiga kõigi aegade seitsmes tulemus.

„See oli hea vise, aga maailmarekord oleks mõistagi olnud parem,“ vahendab sakslase võistlusjärgseid mõtteid watchathletics.com. „See oli mulle hea treeningu eest. Tegin ainult pisivigu ja suutsin oda väga puhtalt lendu lasta.“

Vetter on tollest viskest parema teinud vaid kaks korda elus, tema isiklik rekord on möödunud aastal visatud 97.76.

Kui olümpiamängud algaksid homme, oleks Vetter vaieldamatu kullasoosik, sest ta on sel kevadel lennutanud kõigil kolmel võistlusel oda üle 91 meetri: 24. aprillil Offenburgis 91.50, 8. mail Splitis 91.12 ja eile lisaks võidutulemusele ka 91.33.

Valitsev maailmameister Anderson Peters sai Ostravas Vetteri järel teise koha hooaja tippmarki tähistava 83.39ga. Kolmas oli Londoni olümpiavõitja Keshorn Walcott tulemusega 82.75.

Vingete visete taustaks tasub mainida, et Vetter sai mai alguses esimese koroonavaktsiini. „Mul polnud ühtki kõrvalmõju peale pisut kange käe,“ lausus sakslane paar nädalat tagasi Süddeutsche Zeitungi veergudel ja lisas, et ootab pikisilmi teist süsti. „Loodan, et täielikult vaktsineeritud inimesele ei kehti teatud reisipiirangud ja testimiskohustused. See teeks asjad palju lihtsamaks.“

Nakkusriski vältimiseks loobus ta aprillis Türgis toimunud treeningulaagrist ja rassis selle asemel kodumaal Offenburgis. „Mulle meeldiks vormi timmida võistluste kaudu, sest need on parimad treeningud,“ ütles Vetter.

Kuigi Tokyo olümpiamängude toimumise kohta on viimasel ajal tulnud erinevaid ärevaid uudiseid, on Vetteril spordipeo osas hea aimdus. „Mängud tulevad küll tavapärasest teistsugused, aga need on ikkagi olümpiamängud ja see on põhiline. Meil on olümpiamängud ja tahan võita seal kuldmedali. Minu fookus on sellel,“ teatas ta.

Pärast eilset märkis Vetter World Athleticsi YouTube'i kanalile antud intervjuus, et hooaeg on pikk ja kõige tähtsam on püsida terve.