Jüri Vips legendaarsel Monaco tänavaringrajal.

Foto: Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
21. mai 2021, 13:36

PUHAS POISS! Vips alustas Monacos kiireima ringi ja viienda kohaga

Jüri Vipsi F2-hooaeg algas krahhiga Bahreinis. Vigade parandust tuli oodata seitse nädalat, aga rajale naasis Red Bulli noorsõitjate programmi kuuluv eestlane legendaarsel Monaco tänavaringajal. Esimeses sprindisõidus kuulus Vipsile viies koht.

F2-sarja võidusõitude süsteem on niigi keeruline ja Monaco tänavaringrajaks kaheks löödud kvalifikatsioon tegi selle veel arusaamatumaks. Nii sai Vips ajasõidus neljanda tulemuse, mis tähendab viiendat stardikohta. Aga mitte esimeses sprindisõidus, kuhu ta sai lähte sootuks kuuendana.

Paarisstardikohad on Monacos mustemal rajapoolel ja see tähendas Vipsile aeglasepoolset algust, kuid õnneks suutis ta oma kohta hoida. Edasine oli klassikaline Monaco, kus võrdsete masinate puhul kohti võita üpris võimatu. Taanlase Christian Lungaardi (ART GP) katkestamine teiselt kohalt mootoriprobleemide tõttu tähendas, et 30 ringi hiljem ruudulipu langedes oli Vips viies.

Eestlane mõõtis terve võidusõidu kiireima ringi arvestuses paremust enda taga sõitnud Dan Ticktumiga (Carlin). Lõpuks teenis kaks lisapunkti 0,003 sekundiga meie vormelipiloot.

Esialgu oli Vips ka kohtunike uurimise all, kuna võis rikkuda turvaauto taga sõites reegleid. Lõpuks pääses eestlane siiski puhta nahaga.

Esikoha sai esimesena startinud MM-sarja liider Guanyu Zhou, teine oli Felipe Drugovich (mõlemad UNI-Virtuosi Racing) ja kolmas Roy Nissany (DAMS). Vipsi meeskonnakaaslane Hitech GP ridades, Liam Lawson oli 9., kolmas Red Bulli noorsõitja, Jehan Daruvala (Carlin) 11.

Täiendatud! Vips kommnteeris sõitu Instagramis järgnevalt:

„Siin on riskantne mööduda, nii et see [viies koht] ja kiireim ring oli kõik, mida teha suutsime. Oli natuke imelik võistlus, kuna enamik sõitjaid jahutas lihtsalt ühe ringi oma rehve ja proovisid siis järgmisel kiiremat ringi, ja nii kogu aeg, kuid see oli ka omamoodi lõbus. Kindlasti nihutas see piire, nagu näete rehvijälgedest, kui vajutate pildil noolele ja vaatate järgmist pilti.“

Teine sprindisõit, kus Vips alustab taas kuuendalt kohalt, on kavas homme hommikul, kohustusliku boksipeatusega põhisõit, kus eestlane kasutab lõpuks oma neljapäeval välja teenitud viiendat stardikohta, homme õhtul.