Mick Schumacheri vormeli jäänused.

Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Vormel 1
22. mai 2021, 15:47

VIDEO | Schumacher sõitis vabatreeningul oma masina puruks

Esimest hooaega vormel 1 sarjas sõitev Mick Schumacher tegi Monaco GP viimasel vabatreeningul avarii ning jääb seetõttu kvalifikatsioonist eemale.

22aastane Haasi meeskonna piloot kaotas kurvis oma vormeli üle kontrolli ning sõitis vastu seina. Sakslane ise küll viga ei saanud, ent tema vormelit ei õnnestu kvalifikatsiooni alguseks ära parandada.

Seega peab Schumacher homset sõitu startima sõitjaterivi lõpust. Ta oli juhtunus väga pettunud, paludes koheselt pärast õnnetust meeskonnalt vabandust. Hiljem lohutasid noort pilooti tema tiimikaaslased.

Legendaarse Michael Schumacheri pojal Mickil on käsil karjääri esimene hooaeg vormel 1 sarjas. Punktikohale pole ta veel jõudnud, tema parimaks tulemuseks on seni 16. koht, mille ta saavutas nii hooaja esimesel etapil Bahreinis kui ka Itaalias Emilia Romagna GP-l.

Kolmanda vabatreeningu parim oli Red Bulli piloot Max Verstappen, kes sõitis välja aja 1.11,294. Talle järgnesid Ferrari sõitjad Carlos Sainz (+0,047) ja Charles Leclerc (+0,258). Valitsev maailmameister Lewis Hamilton oli seitsmes (+0,726).

Vabatreeningu tulemused: