Robert Lewandowski liiga parima väravaküti auhinnaga.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
22. mai 2021, 19:41

VIDEO | LEWANG41SKI! Pöörase hooaja teinud Bayerni ründeäss purustas igivana rekordi viimase mängu viimase löögiga

Müncheni Bayerni ründaja Robert Lewandowski ületas täna Saksamaa meistriliigas Gerd Mülleri 49 aasta vanuse rekordi, lüües ühe hooajaga 41 väravat. Ta tegi seda kõige dramaatilisemal moel, jõudes Augsburgi vastu sihile mängu viimase löögiga.

Juba varem meistritiitli kindlustanud Bayern asus kohtumist juhtima Jeffrey Gouweleeuwi omaväravast. Esimene poolaeg võideti 4 : 0, ent Lewandowskit skooritegijate seas polnud. Mitte et ründajal poleks võimalusi olnud, ilmselt ei salanud ta ise ega ükski tiimikaaslane, et nad tulid mängima selleks, et rekord kätte saada. Augsburgi mängijad seevastu tegid kõik endast oleneva, et see plaan untsu läheks.

Peaaegu neil see ka õnnestus, ent lõpuks sai poolakas siiski oma 41. värava. Puurilukk Rafal Gikiewicz, kes terve mängu vältel just Lewandowski lööke suurepäraselt tõrjus, pudistas palli otse ründaja jalale ning too sai palli tühja väravasse veeretada.

32aastase Lewandowski saavutuse teeb veel märkimisväärsemaks tõik, et ta tegi vigastuste tõttu kaasa vaid 29 mängus. Kui ründaja veel enne äsja lõppenud hooaja algust ei uskunud, et keegi kunagi legendaarse Gerd Mülleri rekordi ületada võib, siis nüüd on see reaalsus.

Bayerni fännidele oli tegu väga erilise mänguga, sest meeskonna eest tulid viimast korda väljakule klubi legendid David Alaba, Jerome Boateng ja Javi Martinez. Tegu oli ka tiimi peatreeneri Hansi Flicki viimase mänguga: sakslase käe all võitis klubi 86 mängust tervelt 70 (81,4% kohtumistest).

Üheksanda järjestikuse koduse meistritiitli võitnud Bayern kogus lõpuks 34 vooruga 78 punkti. Teise koha sai Red Bull Leipzig, kolmanda Dortmundi Borussia ning tulevaseks hooajaks tagas koha meistrite liigas ka Wolfsburg.

Väravaküttide edetabelis järgnes Lewandowskile portugallane Andre Silva, kes sai Frankfurdi Eintrachti eest kirja 28 tabamust. Kolmandale kohale platseerus Dortmundi supertalent Erling Haaland. 20aastane norralane lõi meistriliigas 28 matšiga 27 väravat, kõikide sarjade peale aga 41 mänguga 41 kolli.

Saksamaa meistriliiga lõplik tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore